Har du spørgsmål?

Har du brug for input til dit projekt eller spørgsmål om vores produkter, så er vi klar – uanset om det er stort eller småt.

Kontakt os

Galleri - Orangeri

Inspiration til dit orangeri

Et orangeri er et rum for livsnydere. Det forlænger sommeren, trækker haven indenfor og indbyder til fine stunder i dagens skiftende lys.

Nogen kalder det et driverhus. Andre en havestue eller en vinterhave. Hos Outrup kalder vi det for et orangeri. Et rum med plads til både planter og kaffepauser, sydlandsk stemning og kig til himmel og have. Hvor du kan opholde dig, pusle om dine blomster og nyde lyset og livet.

Med Outrups vinduer og døre kan du designe et orangeri, der passer perfekt til dit hjem og dine drømme – uanset om stilen er klassisk eller moderne.


Lad drømmene begynde her

Du kan bygge dit orangeri sammen med dit hus eller fritstående i haven. Overvej blot orangeriets placering i forhold til solens gang på himlen, og tjek med din kommune, hvad du kan få byggetilladelse til.

Inden du kommer så langt, kan det være godt at overveje:

Formålet: Er dit orangeri en udvidelse af dit hus eller en opgradering af dit drivhus?
Opvarmningen: Skal det være opvarmet? Hvilken varmekilde vil du bruge?
Placeringen: Skal det bygges sammen med dit hus eller stå frit?
Størrelsen: Hvor mange mennesker skal der være plads til?
Æstetikken: Hvordan får du orangeriet til at passe ind visuelt?

Og så er det ellers bare med at søge inspiration, samle ideer og drømme løs. Vi har fundet et par af vores egne favoritter frem til dig her fra Arte Glasbyg som har specialiseret sig i at bygge orangerier med Outrups vinduer. Find inspiration her: https://arteglasbyg.dk/orangeri/

Orangeri til villa med mansardtag

Orangeriet er bygget på det gamle, støbte udestuefundament. Det gamle betongulv er blevet afrettet, og ovenpå er der lagt marokkanske fliser, som understreger orangeristilen.

Facadevinduer og -døre, som er udført i træ, er malede hvide. Glassset er med 2-lags lavenergiruder med smalle sprosser.

Den dobbelte terrassedør er udført som harmonidør med slanke dørrammer. I topppen af vinduerne er der indsat oplukkelige vinduer. Sprosserne sidder som et bånd i toppen af vinduerne og er udført i 20 mm palæsprosser, som passer ind i orangeristilen.

Læs mere om casen her:
https://arteglasbyg.dk/orangeri/orangeri-til-villa-med-mansardtag/

Orangeri mellem to bygninger

Et orangeri mellem to bygninger forbinder den nye tilbygning med stuehuset på Astruplund

Orangeriet bruges både som entre og loungeområde, hvorfra man kan nyde udsigten til Astrup Vig ved Limfjorden.

Til det gamle stuehus er der tilføjet en stor tilbygning med køkken og alrum i samme stilart som stuehuset.

Mellem den nye tilbygning og det gamle stuehus bygges et orangeri. I facaden mod gårdspladsen er der indbygget entredør med fyldninger, døren giver adgang til begge bygninger.

Læs mere om casen her:
https://arteglasbyg.dk/orangeri/orangeri-mellem-to-bygninger/

Tilbygning til stuehus

Tilbygning til stuehus på proprietærgården i Næstved.

Soklen er støbt og beklædt med kampestens kvadre. Murværket er med udlagte fuger. Vinduerne i træ med smalle krydssprosser. Vindueskarme i hvidmalet træ. Tagkonstruktionen er med gesims og profilerede bjælkender. Tagbeklædningen er sort pap og loftet er hvidmalet gips. Gulvbelægningen er bredde Douglas planker i hele længder.

Læs mere om casen her:
https://arteglasbyg.dk/tilbygning/tilbygning-til-stuehus/

Orangeri til stråtækt hus

Orangeri til stråtækt hus i Farum opføres som den tredje længe til landstedet.

Familien på landstedet har længe drømt om at bygge et orangeri, hvor de kan sidde og spise ved et stort langbord samtidigt med, at de følger årstidernes skiften i haven.

Et skridt på vejen til det helt rigtige orangeri var et besøg af Arte Glasbyg byggerådgiver, som sammen med familien blev enige om, at orangeriets udformning og placering gerne måtte virke som det tredje længe til landstedet.

Læs mere om casen her: https://arteglasbyg.dk/orangeri/orangeri-til-straataekt-hus-2/

Orangeri og tilbygning i et

Orangeri med glastag blev en tilbygning til det ældre bevaringsværdige hus

Støbt sokkel og gulv med murværk i 45 cm højde. Hvide kernetræsvinduer og vindueskarme. Foldedøre i hårdtræ. Tagkonstruktionen i hvidmalet limtræ med aluminium udvendigt. Zinktagrender. Tagglas i varmedæmpende sikkerhedsglas. Loft i gips med lister i harlekin mønster. Tagterrasse i jatoba hårdttræ og værn i glas.

Læs mere om casen her: https://arteglasbyg.dk/orangeri/orangeri-og-tilbygning-i-et/

 

Træ – TræFront

Vinduer og døre af høj kvalitet

I århundreder har nordisk fyrretræ været anvendt til fremstilling af danske vinduer og døre. Det er et fantastisk og naturligt materiale med en rig mængde kernetræ, der gør det velegnet til det danske klima. Alle udvendige komponenter i vores træ elementer er således fremstillet af 90% kernetræ.

Dette sikrer tætte årringe og en høj koncentration af harpiks, hvilket naturligt beskytter træet mod forrådnelse og svamp. Ved at vælge et trævindue får du derfor et autentisk vindue af høj kvalitet og lang levetid.

Læs mere om TræFront

Træ/Alu – AluCapFront

Vinduer og døre uden vedligehold

Vi tilbyder også muligheden for at vælge vores AluCapFront til dine kommende vinduer og døre. Et træ/alu element har udseendet af et almindeligt træelement på indersiden, men har en udvendig kappe af aluminium.

Denne kombination gør elementet ekstremt modstandsdygtigt over for det danske vejr og sikrer en høj kvalitet. Derudover kræver træ/alu elementer mindre vedligeholdelse, da de blot skal rengøres med lidt vand og sæbe to-tre gange årligt.

Læs mere om træ/alu