Har du spørgsmål?

Har du brug for input til dit projekt eller spørgsmål om vores produkter, så er vi klar – uanset om det er stort eller småt.

Kontakt os

Vinduer

Runde og buede vinduer

Fine former giver karakter til et hjem

Et vindue behøver ikke være så kantet. Ofte kan et rundt eller buet vindue være en elegant løsning, som giver karakter til et hus og løfter den arkitektoniske stil.

Bestil gratis opmåling til nye vinduer

Korrekt opmåling er afgørende for et godt resultat. Og så er det endda gratis.

Du kan bestille en opmåling gratis hos os. Når du udfylder formularen, sender vi en lokal forhandler ud til dig, som måler op til nye vinduer og døre til dit hjem. Forhandleren kan både hjælpe dig med professionel rådgivning og efterfølgende sende dig et tilbud på de døre og vinduer, du ønsker.

Vi har også en forhandler nær dig. På den måde støtter du lokalt, når du bestiller opmåling af døre og vinduer hos os.

Bestil opmåling

Runde vinduer - med eller uden sprosser

Mange af de klassiske gamle murermestervillaer er bygget med et rundt vindue i gavlen. Det giver et fint lysindfald øverst oppe på kvisten og er en vigtig del af facaden og husets arkitektoniske udtryk, som er værd at værne om.

Men også i andre typer byggerier kan et velplaceret rundt vindue tilføre karakter og elegance – og i mange tilfælde et maritimt strejf. De er særligt velegnede som kvistvinduer i gavlen, men fungerer også fint som et blødt indslag mange andre steder.

De runde vinduer fås både med og uden sprosser, som du kan placere, præcis som du ønsker. Og de vil som regel blive leveret som fastkarm, så det runde vindue ikke kan åbnes.

Buede vinduer - når de små detaljer tæller

I en del ældre danske huse er de sidehængte vinduer født med en fin bue foroven. Den bløde kurve bryder med husets rette vinkler og er en vigtig del af det oprindelige udtryk. Derfor er de buede vinduer værd at passe på, hvis du skal renovere – uanset om vinduet sidder i en fin patriciervilla, et gammelt landhus eller en staldbygning.

Hos Outrup har vi styr på både det traditionelle håndværk og fremtidens krav til energi og komfort. Derfor kan vi hjælpe dig med at renovere med respekt for den originale arkitektur – uanset hvordan de svungne linjer måtte strække sig.

Vi leverer vinduer på mål og tilbyder gratis opmåling via en forhandler – helt uden binding. På den måde sikrer vi, at dine nye vinduer og døre passer perfekt til buen i murværket. Og til resten af dit hjem.

Det buede overparti - lader lyset strømme frit

Det buede overparti er ofte bygget sammen med et vindue eller en dør og kan være med til at løfte det æstetiske udtryk. Det ses ofte i herskabelige villaer i klassisk stil, men passer også rigtig fint ind i en mere landlig stil.

Og i hvert fald vil et buet overparti være med til at skabe et smukt lysindfald og masser af naturligt dagslys.

Det buede overparti vil som udgangspunkt blive leveret med fastkarm, så det ikke kan åbnes. Og som altid hos Outrup bestemmer du selv, om du vil have sprosser eller ej, og hvordan de i givet fald skal placeres.

Bliv inspireret i vores galleri

Dine vinduer skal matche dit hjem. Derfor anbefaler vi, at du starter med at se på husets stil og byggeår. Du kan også lade dig inspirere af klassiske huse med runde og buede vinduer i vores galleri.

Galleri CLASSIC

Mere historie

Mange historiske bygninger blev i sin tid bygget med runde og buede sprossevinduer. Vi har stor erfaring med at producere runde og buede vinduer, der passer til forskellige behov og bygninger. 

Mere kvalitet

Hvis du vælger buede vinduer af træ, består den udvendige side af 90 % kernetræ. Det sikrer lang holdbarhed og er et robust værn mod råd og svamp. Vælger du derimod buede vinduer af træ/alu, er du sikret et vedligeholdelsesfrit vindue, som holder i mange år.

Mere design

Den nordiske enkle og lyse stil går igen på afstandsprofilerne i ruderne, som modvirker kondens og træk. Afstandsprofilerne er lys grå og lavet som varm kant. Den fås også i hvid eller sort, hvis det passer bedre til dit hjem.

Mere sammenhæng

Vores bundtrin består af en solid konstruktion i komposit, alu eller hårdttræ. Til udadgående døre er det også muligt at vælge et kombinationstrin, som også fås med egetræ.

Farver

Outrup behandler trædelen på runde og buede viduer med dækkende 2ØKO overfladebehandlingssystem. Det giver overfladen en lang holdbarhed på minimum 6-8 år, inden elementerne skal males igen.

Vi tilbyder vores vinduer og døre i et utal af RAL farver. Outrup har valgt 8 standardfarver, som du kan få uden ekstra tillæg. Du kan få forskellige farver ud- og indvendig – ligesom karm & rammer også fås i forskellige farver.

Træ/alu elementer på runde og buede vinduer fremstilles også med granitlook på den udvendige alukappe. Overfladen fremstår rustik og elegant – og er samtidig både praktisk og smudsafvisende grundet den sandblæste struktur.

Læs mere om farver her

 

Træ – TræFront

Vinduer der holder

Vores Vinduer er fremstillet i nordisk fyrretræ. Det naturlige materiale har været brugt til døre og vinduer i århundrede, fordi det matcher det danske klima, og fordi det høje indhold af kernetræ gør, at både vinduer og døre kan holde meget længe.

Vinduer fra Outrup er produceret med 90 % kernetræ i de udadvendte dele. Det betyder, at årringene er tætte og at indholdet af harpiks er højt. Det er positivt, da harpiks er en naturlig beskyttelse mod råd og svamp.

Læs mere om TræFront

Træ/Alu – AluCapFront

Vinduer uden vedligehold

Vores vinduer med AluCapFront er fremstillet i en solid trækonstruktion, som er beklædt med en kappe af aluminium på udvendig side. Alu-Cappen er særdeles modstandsdygtig overfor vejr og vind.

Træ/alu vinduer kræver minimal vedligeholdelse. Det eneste du skal gøre, for at passe på dine klassiske vinduer er at rengøre den udvendige side med lidt sæbe og olie på en svamp i ny og næ.

Læs mere om træ/alu

Find din nærmeste forhandler

Vores forhandlere er klar til at hjælpe dig vælge, bestille og montere dine runde og buede vinduer.

Flere af dem har også udstillinger, så du kan se og røre ved elementerne.

Find din forhandler