Har du spørgsmål?

Har du brug for input til dit projekt eller spørgsmål om vores produkter, så er vi klar – uanset om det er stort eller småt.

Kontakt os

Døre

Facadedøre

Indbydende facadedøre

Hoveddøren er omdrejningspunktet for både velkomster og afskeder i hjemmet. Den er også et vigtigt element i husets udtryk og derfor skal din nye facadedør først og fremmest passe til dit hjem.

Uanset om du skal modernisere en ældre villa eller er i gang med at bygge et nyt hus, så skal facadedøren passe til husets udtryk. Vi har et stort udvalg – lige fra klassiske hoveddøre med glas og svungne linjer til moderne pladedøre i enkelt design. Og når du handler hos os, behøver du ikke bekymre dig om holdbarheden. Vi garanterer høj kvalitet, og vi giver 10 års garanti.

Afhængigt af husets udtryk er der forskelige typer af facadedøre i vores sortiment. Du kan vælge en enkeltdør, en dobbeltdør eller en dør med sideparti. Og de kommer alle i designs, der både passer til den arkitekttegnede bolig og den klassiske murmestervilla.

Udtrykket et naturligvis ikke alt. Derfor har vi optimeret vores døre, så du får mest muligt lysindfald, når du vælger en dør med glas. Alle vores facadedøre produceres både i træ, som har lang holdbarhed, og i træ/alu, som er vedligeholdelsesfrie.

Korrekt opmåling er afgørende for et godt resultat. Du kan bestille en gratis opmåling her

Hoveddøre

En klassisk hoveddør kommer i mange forskellige variationer, der passer til alle typer huse – lige fra by- til bondehuse. Vores hoveddøre laves af træ eller træ/alu. Stilmæssigt er der også mange muligheder – lige fra døre med fyldinger, svungne linjer og glas til døre i et moderne og enkelt design.

Pladedøre

Flere og flere vælger en pladedør, som er en moderne facadedør i et glat og enkelt design. Pladedøre fås også med mindre ruder, hvilket tilfører lys til det rene design.

Halvdøre

Med en halvdør kan du kombinere den praktiske og den romantiske facadedør. Den består – som navnet antyder – af to halve døre. Den er også kendt som en stalddør, da den ofte ses i landejendomme. Halvdøren er dog også praktisk i familieboligen i byen, da den øverste del kan åbnes, så der kan luftes ud – uden at hverken børn eller dyr løber ud.

Sidepartier

Et sideparti er et højt og smalt element, som er bygget sammen med facadedøren. Sidepartiet giver ekstra lys og er fin i kombination med en dør uden glas. Sidepartierne kommer også med ornamentglas, så du ikke behøver gå på kompromis med privatlivet.

Facadedøre med glas

Med et enkelt element kan du på én og samme tid gøre dit indgangsparti mere indbydende og skabe et større lysindfald i din entré. Nemlig med en hoveddør med glas.

Læs mere om facadedøre med glas

Bliv inspireret i vores galleri

Din facadedør skal matche dit hjem.

Derfor anbefaler vi, at du starter med at se på husets stil og byggeår. Ofte passer fyldningsdøre til ældre huse, hvorimod nye huse med stramme enkle linjer skal have en anden type dør.

Se galleriet

MERE LYS

Dørene har slanke karme og rammer, rammelisterne er skrå og bundglaslisterne er uden fremspring. Det skaber et let og elegant design. Vælger du en hoveddør med glasfelter eller kombinerer en dør med et sideparti i glas, så sikrer konstruktionen et stort lysindfald.

MERE KVALITET

Designet er gennemtænkt og giver døren et på én gang solidt og smukt udseende. Hoveddøren med glasfelter er fremstillet med skrå glaslister med skjult sømning. Det giver en elegant afslutning og sikrer, at der ikke trænger vand ind i træet gennem blottede sømhuller.

MERE DESIGN

Den nordiske enkle og lyse stil går igen på afstandsprofilerne. Afstandsprofilerne er lys grå og lavet som varm kant. Den fås også i hvid eller sort, hvis det passer bedre til dit hjem.

MERE SAMMENHÆNG

Vores bundtrin består af en solid konstruktion i komposit, alu eller hårdttræ. Til udadgående døre er det også muligt at vælge et kombinationstrin, som også fås med egetræ.

Farver

Outrup behandler trædelen på vinduer og døre med dækkende 2ØKO overfladebehandlingssystem. Det giver overfladen en lang holdbarhed, inden elementerne skal males igen.

Vi tilbyder vores vinduer og døre i et utal af RAL farver. Her er de 8 standardfarver, som du kan få uden ekstra tillæg. Du kan også få forskellige farver ud- og indvendigt.

Træ/alu elementer fremstilles også med granitlook på den udvendige alukappe. Overfladen fremstår rustik og elegant – og er samtidig både praktisk og smudsafvisende grundet den sandblæste struktur.

Læs mere om overfladebehandling her

 

Specialdesignede greb

Når du bestiller nye facadedøre fra Outrup, kan du også gøre lidt ekstra ud af grebene. Vi har vores egen specialdesignede serie af greb til vinduer og døre. Grebet er behageligt at holde om og er skandinavisk enkelt i sit formsprog, samtidig med at det fremstår originalt og matcher både klassiske som moderne vinduer og døre.

Derudover har vi en række tilbehør, som kan øge funktionaliteten af dine vinduer og døre. Fx greb med bremse, friskluftsventiler, redningsåbning og meget mere.

Se flere greb og tilbehør

Træ – TræFront

En holdbar hoveddør i 90% kernetræ udvendigt

Vores TræFront facadedøre er fremstillet i nordisk fyrretræ. Det naturlige materiale har været brugt til hoveddøre og vinduer i århundrede, fordi det matcher det danske klima, og fordi det høje indhold af kernetræ gør, at både vinduer og yderdøre kan holde meget længe.

Facadedøren fra Outrup er produceret med 90 % kernetræ i de udadvendte dele. Det betyder, at årringene er tætte og at indholdet af harpiks er højt. Det er positivt, da harpiks er en naturlig beskyttelse mod råd og svamp.

Læs mere om TræFront

Træ/Alu – AluCapFront

En vedligeholdelsesfri facadedør

Vores AluCapFront facadedøre er fremstillet i en solid trækonstruktion, som er beklædt med en kappe af aluminium på udvendig side. Alu-Cappen er særdeles modstandsdygtig overfor vejr og vind.

En hoveddør med Alu-Cappe kræver minimal vedligeholdelse. Det eneste du skal gøre, for at din facadedør fremstår som ny, er at rengøre den udvendige side med lidt olie og sæbe (evt. autoshampoo) på en svamp i ny og næ.

Læs mere om AluCapFront

Glas

Vinduer og facadedøre fra Outrup kommer som standard med lavenergiruder. Du kan vælge mellem 2- (KUN til fritidshuse) og 3-lags glas. Du kan vælge mellem flere forskellige typer glas:

  • Mat og ornament glas
  • Solafskærmende glas
  • Lydreducerende glas

Læs mere om GLAS

Sikring

Med en facadedør fra Outrup kan du gøre det besværligt at være indbrudstyv. Vores vinduer og hoveddøre er produceret med høje sikringsstandarder, og det er muligt at tilkøbe ekstra indbrudshæmmende pakker, som du kan supplere med – for en sikkerheds skyld.

Læs mere om sikringsmulighederne

Snittegninger og produktdata

Download snittegninger og produkttekniske datablade her. Du kan også se vejledninger og læse mere om vedligeholdelse.

Snittegninger

Teknisk produktdata

Vejledninger

Vedligeholdelse

Få udsigt til en mindre varmeregning.

Når energiforbruget skal sænkes, handler det blandt andet om at mindske varmetabet fra boligen. Her spiller valget af facadedør en stor rolle. Først og fremmest er en ny hoveddør ofte mere tæt end den eksisterende. Vælger du en facadedør med glas, sikrer lavenergiruderne desuden, at sollyset har god passage til at opvarme boligen samtidig med, at varmen holdes inden døre. Det er netop kvaliteten ved vores 3-lags ruder, som kan øge denne effekt.

Læs mere om Energi

Den ægte vare - med udsigt til 10 års garanti

Hos Outrup er kvalitet en del af ånden. Derfor kan vi uden problemer give dig 10 års garanti på vores vinduer og døre.

Læs mere om Garanti og tryghed