Har du spørgsmål?

Har du brug for input til dit projekt eller spørgsmål om vores produkter, så er vi klar – uanset om det er stort eller småt.

Kontakt os

Energivinduer

Energivinduer og døre

Få udsigt til en mindre varmeregning

Med energiruder kan du lukke sollyset ind uden at lukke varmen ud. Energivinduer mindsker varmetabet fra din bolig og sænker det samlede energiforbrug – og din varmeregning.

Standarderne for vinduer og døre har udviklet sig meget gennem de seneste 50 år. Bygningsreglementet bliver løbende opdateret og skærpet, ligesom vi producenter har udviklet og forfinet teknologien og materialerne. Det betyder, at vi i dag kan levere energirigtige vinduer, som både gavner klimaet og din varmeregning.

Sådan sænker du dit energiforbrug

Når energiforbruget skal sænkes, handler det blandt andet om at mindske varmetabet fra boligen. Her spiller valget af døre og vinduer en stor rolle. Lavenergiruder sikrer, at sollyset har god passage til at opvarme boligen samtidig med, at varmen holdes inden døre. Det er netop kvaliteten ved vores 3-lags energiruder, som kan øge denne effekt markant. Du kan også vælge vores nye Outrup PLUS-vinduer, hvor 3-lags energiruder har en usædvanlig høj isoleringsevne.

Anne og Henrik sparer 9.808 kroner - hvert år

Anne og Henrik bor i et 150 m2 stort parcelhus fra slut 1960’erne. Husets vinduesareal er 33 m2, som bestod af 2-lags thermoruder. Vinduerne havde et varmetab på 120 kWh/m2 – hvilket blev til et årligt varmetab på 3.960 kWh.

Efter mange overvejelser valgte Anne og Henrik at skifte alle husets vinduer ud med energivinduer. Parret valgte Outrups AluCapFront PLUS med 3-lags energiruder, som har Energimærke A og tilfører husets energibalance +12,1 kWh/m2.

Med 33 m2 vinduesparti bliver det årligt til 399 kWh. Det betyder, at Anne og Henrik ikke kun har fået nye flotte vedligeholdelsesfri energivinduer i træ/alu. De har også fået en årlig besparelse på hele 4.359 kWh. Boligen er opvarmet af el, som koster ca. 2,25 pr kWh. Det betyder, at Anne og Henrik hvert år sparer 9.808 kroner efter at have investeret i AluCapFront PLUS-vinduer til hele huset.

Hvor meget kan du spare?

Det kræver ikke mere end en målestok og en lommeregner at finde ud af, hvordan nye døre og energivinduer vil påvirke dit energiforbrug - og din økonomi.

Prøv energiberegneren på www.energivinduer.dk og se, hvor meget du kan spare.

Du kan også se meget mere om energibesparelser og finde gode råd på kampagnesiden www.sparenergi.dk

Godkendt af energimærkningsordningen


Når du køber energiruder fra Outrup, er de mærket med energimærket. Du kan se alle energiværdierne (U-værdi, Lt-værdi, G-værdi og Eref) i vores produktsortiment her.

Se energimærkningscertifikaterne her

 

Energiværdier

Til de lidt mere tekniske interesserede er der mulighed for at se alle værdier på Outrups produktsortiment

Download skema som pdf

Faq

Hvad er forskellen mellem 2- og 3-lags vinduer?

Som oftest lægger man ikke mærke til, at der er flere lag glas i et vindue. De er sat sammen parallelt med en afstandsprofil, hvorefter de er forseglet. Mellem hvert glas er der et hulrum, som isolerer. Derfor er der et ekstra lag isolering i 3-lags vinduer.

Udover den øgede isoleringseffekt har 3-lags energivinduer flere fordele
- Lavere CO2-udledning- og varmeregning
- Bedre energimærke og øget værdi af hjemmet
- Øget indeklima og færre kondensproblemer

Er det en god investering at skifte vinduer?

Det er ofte en god investering at skifte til energiruder. Du kan beregne din konkrete besparelse på www.energivinduer.dk

Hvad betyder energimærket?

Energimærket er en dansk mærkningsordning, der tydeliggør, hvad det koster at opvarme en ejendom. Dit valg af energivinduer påvirker din boligs energimærke markant.

Outrup er med i energimærkeordningen for vinduer. Se vores certifikater her

Hvad betyder U-værdi?

U-værdi angiver vinduers isoleringsevne - eller med andre ord varmetabet gennem vinduet. I et 2-lags energivindue er U-værdien 1,3 W/m2K eller lavere, og i et 3-lags energivindue er U-værdien omkring 0,6-1,0 W/m2K.

Du kan se alle energiværdierne i vores produktsortiment her

Hvad betyder energivinduer for indeklimaet?

Det er ikke kun en god investering at skifte vinduer. Energivenlige vinduer har også en positiv effekt på husets isoleringsevne og dermed indeklima. Derfor slipper du for både træk og fugt, når dit vindue er godt isoleret. Til gengæld skal du være opmærksom på at lufte ud. Du kan se Bolius’ råd om udluftning her

Kan jeg benytte mig få håndværkerfradraget, når jeg skal have nye vinduer?

Håndværkerfradraget dækker bl.a. energirenovering. Derfor kan du benytte dig af håndværkerfradraget, når du udskifter gamle vinduer med energivinduer. Og du kan både få fradrag til projekter på din hjemmeadresse og i dit sommerhus.

Læs mere her

Energivinduer der passer til dit hjem

Vinduer og døre er afgørende for husets indtryk. Derfor tilbydes vores 3-lags energivinduer både i vores sortiment af moderne og klassiske vinduer og døre.