Har du spørgsmål?

Har du brug for input til dit projekt eller spørgsmål om vores produkter, så er vi klar – uanset om det er stort eller småt.

Kontakt os

Vinduer

Bondehusvinduer

Bondehusvinduer til det idylliske hjem

De klassiske bondehusvinduer med sidehængte rammer og sprosser emmer af charme. De ses ofte i ældre huse i både by- og landejendomme. Og selvom bondehusvinduet er tro mod den originale stil, så er energieffektiviteten i top.

Det klassiske bondehusvindue består af et vindue med ét eller flere fag. Hvert fag er i de fleste tilfælde opdelt i felter ved hjælp af sprosser. Bondehusvinduet er desuden sidehængt. Det betyder, at vinduet hænger på synlige hængsler i den ene side og derfor åbnes og lukkes på samme måde som en dør.

Kombinationen med sprosser udstråler smukke, klassiske vinduer i gammel stil. Bondehusvinduer passer til forskellige hustyper, da det udstråler charme, romantik og autencitet. De ses ofte i ældre byhuse, bindingsværk, etage- og landejendomme.

Bestil gratis opmåling til nye vinduer

Det er en god idé at få målt op til dine nye bondehusvinduer. En professionel opmåling giver dig nemlig det bedste resultat og sikrer, at dine nye vinduer passer perfekt i dit hjem. Og så er det endda gratis.

Vi sørger for, at en af vores gode og pålidelige håndværkere kommer og laver en opmåling. Han kan også rådgive dig, om de mange muligheder, når du skal have nye vinduer og døre.

Bestil opmåling

Bliv inspireret i vores galleri

Dine vinduer skal matche dit hjem. Derfor anbefaler vi, at du starter med at se på husets stil og byggeår. Du kan også lade dig inspirere af klassiske huse med dannebrogsvinduer og sprosser i vores galleri.

Galleri CLASSIC

Energieffektive bondehusvinduer

Når energiforbruget skal sænkes, handler det blandt andet om at mindske varmetabet fra boligen. Her spiller valget af vinduer en stor rolle. Og selvom nye bondehusvinduer fra Outrup er tro mod den klassiske stil, lever de også op til de nyeste krav og standarder for energirigtige vinduer.

Igennem årene har konstruktionen af vinduerne ændret sig. Det betyder, at sprossevinduer i dag er energivenlige. Langt de fleste sprosser ikke gennemgående, men i stedet monteret på glasset – både på indvendig og udvendig side af energiruden og med afstandsprofil mellem glaslagene. Det kaldes energisprosser og er en måde at kombinere det klassiske vindue med nutidens krav til isolering.

Læs mere om energi

Mere lys

Sprossevinduerne har slanke karme og rammer, glaslisterne er skrå og bundglaslisterne er uden fremspring. Formålet er at sikre et stort lysindfald samtidig med, at designet stadig ligner gammeldags kittede vinduer.

Mere kvalitet

Hvis du vælger trævinduer, består den udvendige side af 90 % kernetræ. Der sikrer lang holdbarhed og er et robust værn mod råd og svamp. Vælger du derimod træ/alu vinduer, er du sikret et vedligeholdelsesfrit vindue, som holder i mange år.

Mere design

Den nordiske enkle og lyse stil går igen på afstandsprofilerne i ruderne. Afstandsprofilerne er lys grå og lavet som varm kant. Den fås også i hvid eller sort, hvis det passer bedre til dit hjem.

Mere sammenhæng

Vores bundtrin består af en solid konstruktion. For at sikre sammenhæng mellem døre og karme er det muligt at få bundtrin i både alu, komposit og hårdt træ. Til udadgående døre er det også muligt at vælge en kombination.

Farver

Outrup behandler trædelen på bondehusvinduer med dækkende 2ØKO overfladebehandlingssystem. Det giver overfladen en lang holdbarhed, inden elementerne skal males igen.

Vi tilbyder vores vinduer og døre i et utal af RAL farver. Outrup har valgt 8 standardfarver, som du kan få uden ekstra tillæg. Ydermere kan du tilvælge NCS-S farver til din nye vinduer i træ mod et lille tillæg. Du kan få forskellige farver ud- og indvendig – ligesom karm & rammer også fås i forskellige farver.

Træ/alu elementer fremstilles også med granitlook på den udvendige alukappe. På den måde kan overfladen fremstå rustik og elegant – og samtidig være både praktisk og smudsafvisende.

Læs mere om farver her

 

Træ – TræFront

Bondehusvinduer der holder

Vores bondehusvinduer er er fremstillet i nordisk fyrretræ. Naturmaterialet har været brugt til døre og vinduer i århundrede, fordi det matcher det danske klima, og fordi det høje indhold af kernetræ gør, at både vinduer og døre kan holde længe.

De ydre dele af bondehusvinduerne er produceret med 90 % kernetræ, som har tætte årringene og et højt indhold af harpiks. Det er positivt, da harpiks er en naturlig beskyttelse mod råd og svamp.

Læs mere om TræFront

Træ/Alu – AluCapFront

Bondehusvinduer uden vedligehold

Vores bondehusvinduer i træ/alu er fremstillet i en solid trækonstruktion, som er beklædt med en kappe af aluminium på udvendig side. Alu-Cappen er særdeles modstandsdygtig overfor vejr og vind.

Træ/alu bondehusvinduer kræver minimal vedligeholdelse. Det eneste du skal gøre, for at passe på dine klassiske vinduer er at rengøre den udvendige side med lidt sæbe og olie på en svamp i ny og næ.

Læs mere om træ/alu

Find din nærmeste forhandler

Vores forhandlere er klar til at hjælpe dig med at vælge, opmåle, bestille og montere dine nye bondehusvinduer.

Flere af dem har også udstillinger, så du kan se og røre ved elementerne.

Find din forhandler

FAQ om bondehusvinduer

Et bondehusvindue er en type vindue, der typisk er kendetegnet ved at have små inddelte ruder i form af sprosser, der giver hjemmet et landligt, romantisk og traditionelt udseende.

Der er mange gode grunde til at vælge bondehusvinduer. For det første kan de være med til at sætte et unikt præg på din bolig. For det andet er de produceret i holdbare materiale og energiglas, der holder på varmen og sikrer en høj energieffektivitet.