< Tilbage til Vinduer

Palæ-vinduer

Outrup Silkeborg 1

Når det skal være klassisk, elegant og herskabeligt

Palævinduet hører oprindeligt hjemme i ældre patriciervillaer og murermestervillaer fra århundredeskiftet. Med sine smalle sprosser og profilerede rammer passer serien Outrup CLASSIC perfekt til den elegante arkitektur. Og så er den energivenlig.

Du kan næsten høre det på navnet. Palævinduet er klassisk, elegant og herskabeligt.

Det består ofte af flere sidehængte fag sat sammen i større vinduespartier. Hvert fag er udstyret med sprosser, som inddeler ruden i små felter. Skrå glaslister sikrer et optimalt lysindfald i dine stuer – og ligner gammeldags kitfals – mens svungne linjer og profileringer i ramme og karm er hentet direkte fra den oprindelige danske byggestil.

Bestil gratis opmåling til nye vinduer

Korrekt opmåling er afgørende for et godt resultat. Og så er det endda gratis.

Du kan bestille en opmåling gratis hos os. Når du udfylder formularen, sender vi en lokal forhandler ud til dig, som måler op til nye vinduer og døre til dit hjem. Forhandleren kan både hjælpe dig med professionel rådgivning og efterfølgende sende dig et tilbud på de døre og vinduer, du ønsker.

Vi har også en forhandler nær dig. På den måde støtter du lokalt, når du bestiller opmåling af døre og vinduer hos os.

Bestil opmåling

classic5.jpg

Vælg palævinduer, hvis du vil bevare den klassiske stil

Palævinduer kommer bedst til deres ret i et ældre hus i klassisk stil. De vil eksempelvis klæde en herskabelig patriciervilla bygget i perioden 1860 til 1930 eller en murermestervilla bygget mellem 1915 og 1930.

Outrup Silkeborg 8

Vinduer til patriciervillaen

De fleste patriciervillaer blev bygget til at imponere – både i størrelse og valg af materialer. De signalerer velproportioneret orden og er som regel udstyret med et elegant indgangsparti i midten og store vinduespartier symmetrisk placeret på begge sider af hoveddøren.

246A0325.jpg

Vinduer til murermestervillaen

Mange murermestervillaer blev opført efter retningslinjerne i bevægelsen Bedre Byggeskik, der havde som formål at sikre kvalitet i byggeriet og forståelsen for klassiske proportioner. Her spiller vinduerne en særlig rolle. Størrelsen på det enkelte rudefelt er proportioneret efter vinduets størrelse som igen er proportioneret efter målene på facaden.

Man ændrer derfor på hele husets udtryk, hvis man ændrer på et vindues størrelse eller proportioner. Derfor anbefaler vi altid at søge tilbage til det oprindelige, når du skifter vinduer i et klassisk hus.

Bliv inspireret i vores galleri

Dine vinduer skal matche dit hjem. Derfor anbefaler vi, at du starter med at se på husets stil og byggeår. Du kan også lade dig inspirere af klassiske huse med palævinduer i vores galleri.

Galleri CLASSIC

renoveret villa fra 1910-erne (5).jpg

Hvad er forskellen på palævinduer og bondehusvinduer?

Ikke den store. Begge vinduestyper er sidehængte, sprossede og hentet fra serien Outrup CLASSIC med svungne linjer og profilerede rammer og karme. Så egentlig betyder det mindre, hvad vi kalder vinduet, og mere, at du får præcis det vindue, der passer til dig og dit hus.

Et palævindue vil dog ofte være større end et bondehusvindue. Ruderne på et palævindue vil ofte være inddelt i flere felter. Og sprosserne vil ofte være smallere og mere lette i udtrykket end på et bondehusvindue.

Hos Outrup kan du vælge mellem fire forskellige størrelser sprosser. 20 mm, 25 mm, 40 mm og 55mm.

Læs mere om vores sprosser

Sprosser

Sprossede vinduer holder godt på varmen

Engang var vinduer med sprosser lidt af en energi-synder. Sådan er det ikke længere.

Vinduer med sprosser er i dag lige så energivenlige som vinduer uden. Det skyldes, at sprosserne ikke længere bryder glasset som i gamle dage, men i stedet er monteret på både udvendig og indvendig side af vinduet og udstyret med en afstandsprofil mellem glaslagene. På den måde ser sprosserne ud til at være gennemgående uden at være det.

De sprossede vinduer opfylder med andre ord nutidens krav til isolering – uden at gå på kompromis med det oprindelige udtryk.

Læs mere om vores sprosser

Mere Lys

Mere lys

Palævinduer har slanke karme og rammer, rammelisterne er skrå og bundglaslisterne er uden fremspring. Formålet er at sikre et stort lysindfald samtidig med, at designet stadig ligner klassiske sprossede vinduer.

træ-billede.jpg

Mere kvalitet

Hvis du vælger palævinduer af træ, består den udvendige side af 90 % kernetræ. Det sikrer lang holdbarhed og er et robust værn mod råd og svamp. Vælger du derimod palævinduer af træ/alu, er du sikret et vedligeholdelsesfrit vindue, som holder i mange år.

Mere Design

Mere design

Den nordiske enkle og lyse stil går igen på afstandsprofilerne i ruderne, som modvirker kondens og træk. Afstandsprofilerne er lys grå og lavet som varm kant. Den fås også i hvid eller sort, hvis det passer bedre til dit hjem.

Mere Sammenhæng

Mere sammenhæng

Vores bundtrin består af en solid konstruktion i komposit, alu eller hårdttræ. Til udadgående døre er det også muligt at vælge et kombinationstrin, som også fås med egetræ.

Bæredygtighed Outrup

Vi tager bæredygtighed alvorligt

Hos Outrup arbejder vi hver eneste dag på at gøre det lidt bedre i dag end i går.

Det gælder både vores vinduer og døre, som er udviklet, designet og produceret på Mors. Vi garanterer med andre ord dansk kvalitet fra inderst til yderst og produkter, der er bygget til at holde.

Og det gælder vores produktion, som hele tiden udvikler sig i en grønnere og mere bæredygtig retning. Vi bruger træ fra FSC-certificerede skove og strøm fra vedvarende grønne energikilder. Vores vinduer og døre er selvfølgelig indeklimamærkede. Og flere af vores serier er godkendt til at indgå i Svanemærkede byggerier.

Læs mere om Outrup og bæredygtighed

outrup_farver.jpg

Farver

Outrup behandler trædelen på palævinduer med dækkende 2ØKO overfladebehandlingssystem. Det giver overfladen en lang holdbarhed, inden elementerne skal males igen.

Vi tilbyder vores vinduer og døre i et utal af RAL farver. Outrup har valgt 8 standardfarver, som du kan få uden ekstra tillæg. Du kan få forskellige farver ud- og indvendig – ligesom karm & rammer også fås i forskellige farver.

Træ/alu elementer på palævinduer fremstilles også med granitlook på den udvendige alukappe. Overfladen fremstår rustik og elegant – og er samtidig både praktisk og smudsafvisende grundet den sandblæste struktur.

Læs mere om farver her

 

smukkedesigngreb.jpg

Det helt rette greb

Når du bestiller palævinduer fra Outrup, kan du både få anverfer (hasper) og paskvilgreb med bremse. Det gør det nemt for både store og små at betjene vinduet. Paskvilgrebet er behageligt at holde om og er skandinavisk enkelt i sit formsprog, samtidig med at det fremstår originalt og matcher de klassiske sprossede palævinduer og døre.

Derudover har vi en række tilbehør, som kan øge funktionaliteten af dine vinduer og døre. Fx greb med bremse, friskluftsventiler, redningsåbning og meget mere.

Se flere greb og tilbehør

vinduer - sommerhus2.jpg
Snitproeve Traefront 3Lag Classic Lille (1)


Træ - træfront

Palævinduer der holder

Vores palævinduer er fremstillet i nordisk fyrretræ. Det naturlige materiale har været brugt til døre og vinduer i århundrede, fordi det matcher det danske klima, og fordi det høje indhold af kernetræ gør, at både vinduer og døre kan holde meget længe.

Palævinduer fra Outrup er produceret med 90 % kernetræ i de udadvendte dele. Det betyder, at årringene er tætte og at indholdet af harpiks er højt. Det er positivt, da harpiks er en naturlig beskyttelse mod råd og svamp.

Læs mere om træfront

Trae-alu vinduer1.jpg
Snitproeve Alucapfront 3Lag Modern Lille


Træ/Alu – AluCapFront

Palævinduer uden vedligehold

Vores palævinduer med AluCapFront er fremstillet i en solid trækonstruktion, som er beklædt med en kappe af aluminium på udvendig side. Alu-Cappen er særdeles modstandsdygtig overfor vejr og vind.

Træ/alu palævinduer kræver minimal vedligeholdelse. Det eneste du skal gøre, for at passe på dine klassiske vinduer er at rengøre den udvendige side med lidt sæbe og olie på en svamp i ny og næ.

Læs mere om AluCapFront

Find din nærmeste forhandler

Vores forhandlere er klar til at hjælpe dig vælge, bestille og montere dine nye palævinduer.

Flere af dem har også udstillinger, så du kan se og røre ved elementerne.

Find din forhandler

Palævinduer

Skal du vælge 2- eller 3-lags glas?

Fra den 1. januar 2021 foreskriver Byggereglementet at montere vinduer med energimærke A i helårsboliger.

Outrups 3-lags energivinduer opfylder alle gældende energikrav og mindsker varmetabet fra din bolig og sænker det samlede energiforbrug. Ønsker du ekstra isoleringsevne, kan du vælge Outrup PLUS-vinduer i træ/alu (opfylder også kravene til Energirenoveringspuljen), som er udstyret med 3-lags energiruder, der sikrer en betydelig isoleringsevne.

Hos Outrup tilbyder vi også 2-lags vinduer med energimærke A. Dette vindue overholder ligeledes de skrappe krav i Bygningsreglementet til et helårshus - og kan fungere som et alternativ til 3-lags vinduer; specielt i ældre ejendomme, hvor det har høj prioritet at bevare æstetikken og den oprindelige arkitektur.

Reglerne er anderledes for sommer- og fritidshuse, hvor 2-lags vinduer med energimærke B stadigvæk er tilladte.

Loading...