Har du spørgsmål?

Har du brug for input til dit projekt eller spørgsmål om vores produkter, så er vi klar – uanset om det er stort eller småt.

Kontakt os

Sprosser

KLOGERE PÅ SPROSSER

Sprosser er med til at give et hus karakter. De kan placeres vandret, lodret, diagonalt, ovalt, som cirkel eller endda med et særligt schwung. Du skal altså bare drømme løs.

Hos Outrup tilbyder vi sprosser i fire forskellige størrelser, så du kan ramme præcis den stil og det udtryk, der passer til dit hjem.

Palæ- og energisprosser er ikke gennemgående, men monteret på både udvendig og indvendig side af energiruden med afstandsprofil mellem glaslagene. På den måde kombineres den klassiske stil med opfyldelse af nutidens krav til isolering. Sprosserne er vedligeholdelsesfrie, idet udvendig side udføres i aluminium.

Sprosser er med til at give et hus karakter. De kan placeres vandret, lodret, diagonalt, ovalt, som cirkel eller måske noget med svung. Det er næsten kun fantasien, der sætter grænser.

Se snittegninger af sprosser i de forskellige typer af vindueskontruktioner her:

Snittegninger

Hvilken størrelse skal du vælge?

20 mm Sprosse

Outrups sprosser på 20 mm er helt lette og fine og ligner til forveksling tidligere tiders håndkittede vinduer. Deres spinkle konstruktion sikrer maksimalt lysindfald og et let udtryk, der passer særligt godt til palæer og herskabelige villaer med mange små-sprossede vinduer. Derfor kalder vi dem også for palæsprosser.

20 mm sprosse
20 mm sprosse indvendig
20 mm sprosse udvendig

25 mm sprosse

Sprosserne på 25 mm fremstår også slanke og elegante og vil ligeledes være fine i et små-sprosset vindue – eksempelvis i en murermestervilla, nybyggeri i klassisk stil eller et råt new-yorker-loft.

25 mm sprosse
25 mm sprosse classic
25 mm sprosse modern
25 mm sprosse udvendig 

40 mm sprosse

Vinduer med 40 mm sprosser har et mere solidt udtryk og bliver ofte brugt i bondehuse eller mere moderne arkitektur med rette kanter og enkle linjer. De kan også bruges til at skabe et industrielt look.

40 mm sprosse
40 mm sprosse classic
40 mm sprosse modern
40 mm sprosse udvendig

55 mm sprosse

De brede sprosser på 55 mm bliver brugt til at bryde et større vinduesparti. De kan give en geometrisk effekt ved at dele glasset ved hjælp af en enkelt sprosse. Sprossen bliver også brugt, når sprosser i terrassedør og poste i dannebrogsvinduer skal flugte, idet sprossen og posten har samme højde - se mere her Altanprojekt i Valby - Outrup

 

55 mm sprosse

 

55 mm sprosse classic

 

 

55 mm sprosse modern

 

 

55 mm sprosse udvendigt