< Tilbage til Vinduer

Sidehængte vinduer

Outrup8 Sidehængt

Sidehængte vinduer til det klassiske, danske hjem

Sidehængte vinduer er for mange et sikkert valg, da det enkle og stilrene design passer til utallige af boligtyper.

Et sidehængt vindue er, som navnet antyder, en særlig type af vinduer, der hænger på hængsler monteret på højre eller venstre side af rammen.

Et sidehængt vindue fra Outrup er altid udadgående. Derudover har det klassiske sidehængte vindue en effektiv udluftningsevne samtidig med, at vinduet er nemt at åbne eller lukke med enten anverfere eller paskvilgreb med bremse.

De charmerende klassiske vinduer er dog ikke kun tro mod den danske stil. De lever også op til de nyeste krav og standarder for energirigtige vinduer.

Bestil gratis opmåling til nye vinduer

Det er en god idé at få målt op til dine nye sidehængte vinduer. En professionel opmåling giver nemlig dig det bedste resultat og sikrer, at dine nye vinduer og døre passer perfekt i dit hjem. Og så er det endda gratis.

Vi sørger for, at en af vores gode og pålidelige håndværkere kommer og laver en opmåling. Han kan også rådgive dig om alle de vigtige muligheder, når du skal have nye vinduer og døre.

Bestil opmåling

lavernergirude.jpg

Glas

Få skræddersyet dine vinduer, så de lever op til dine ønsker og behov. Vælg blandt andet mellem flere løsninger af glas. Med sidehængte vinduer fra Outrup er du altid garanteret energibesparende lavenergiruder fra vores dygtige glasleverandører i enten 2-lags eller 3-lags glas – En sikker energiløsning for dig.

Læs mere om vores glas her

Sprosser_nyt

Sprosser

Sæt dit personlige præg på dine sidehængte vinduer med sprosser, der er med til at forvandle udseendet på ethvert hjem. Vores udvalg af sprosser monteres på både udvendig og indvendig side af vinduet med afstandsprofil mellem glaslagene. På den måde kombinerer vi den charmerende, klassiske stil med opfyldelse af nutidens krav til isolering.

Læs mere om sprosser her

classic2.jpg
Outrup17 Dannebrog

Bliv inspireret i vores galleri

Dine vinduer skal matche dit hjem. Derfor anbefaler vi, at du starter med at se på husets stil og byggeår. Du kan også lade dig inspirere af klassiske huse med sidehængte vinduer og sprosser i vores galleri.

Galleri CLASSIC

Mere Lys

Mere lys

De sidehængte vinduer har slanke karme og rammer, rammelisterne er skrå og bundglaslisterne er uden fremspring. Formålet er at sikre et stort lysindfald samtidig med, at designet stadig ligner klassiske sprossede vinduer.

træ-billede.jpg

Mere kvalitet

Hvis du vælger sidehængte vinduer af træ, består den udvendige side af 90 % kernetræ. Det sikrer lang holdbarhed og er et robust værn mod råd og svamp. Vælger du derimod sidehængte vinduer af træ/alu, er du sikret et vedligeholdelsesfrit vindue, som holder i mange år.

Mere Design

Mere design

Den nordiske enkle og lyse stil går igen på afstandsprofilerne i ruderne, som modvirker kondens og træk. Afstandsprofilerne er lys grå og lavet som varm kant. Den fås også i hvid eller sort, hvis det passer bedre til dit hjem.

Mere Sammenhæng

Mere sammenhæng

Vores bundtrin består af en solid konstruktion i komposit, alu eller hårdttræ. Til udadgående døre er det også muligt at vælge et kombinationstrin, som også fås med egetræ.

outrup_farver.jpg

Farver

Outrup behandler trædelen på sidehængte vinduer med dækkende 2ØKO overfladebehandlingssystem.

Det giver overfladen en lang holdbarhed, inden elementerne skal males igen.

Vi tilbyder vores vinduer og døre i et utal af RAL farver. Outrup har valgt 8 standardfarver, som du kan få uden ekstra tillæg. Du kan få forskellige farver ud- og indvendig – ligesom karm & rammer også fås i forskellige farver. Træelementer tilbydes også i NCS-S farver.

Træ/alu elementer på sidehængte vinduer fremstilles også med granitlook på den udvendige alukappe. Overfladen fremstår rustik og elegant – og er samtidig både praktisk og smudsafvisende grundet den sandblæste struktur.

Læs mere om farver her

 

vinduer - sommerhus2.jpg
Snitproeve Traefront 3Lag Classic Lille (1)


Træ - træfront

Sidehængte vinduer der holder

Vores sidehængte vinduer er fremstillet i nordisk fyrretræ. Det naturlige materiale har været brugt til døre og vinduer i århundrede, fordi det matcher det danske klima, og fordi det høje indhold af kernetræ gør, at både vinduer og døre kan holde meget længe.

Sidehængte vinduer fra Outrup er produceret med 90 % kernetræ i de udadvendte dele. Det betyder, at årringene er tætte og at indholdet af harpiks er højt. Det er positivt, da harpiks er en naturlig beskyttelse mod råd og svamp.

Læs mere om træfront

Trae-alu vinduer1.jpg
Snitproeve Alucapfront 3Lag Modern Lille


Træ/Alu – AluCapFront

Sidehængte vinduer uden vedligehold

Vores sidehængte vinduer med AluCapFront er fremstillet i en solid trækonstruktion, som er beklædt med en kappe af aluminium på udvendig side. Alu-kappen er særdeles modstandsdygtig overfor vejr og vind.

Træ/alu sidehængte vinduer kræver minimal vedligeholdelse. Det eneste du skal gøre, for at passe på dine klassiske vinduer er at rengøre den udvendige side med lidt sæbe og olie på en svamp i ny og næ.

Læs mere om AluCapFront

Find din nærmeste forhandler

Vores forhandlere er klar til at hjælpe dig vælge, bestille og montere dine nye sidehængte vinduer.

Flere af dem har også udstillinger, så du kan se og røre ved elementerne.

Find din forhandler

Sidehængt

Skal du vælge 2- eller 3-lags glas?

Fra den 1. januar 2021 foreskriver Byggereglementet at montere vinduer med energimærke A i helårsboliger.

Outrups 3-lags energivinduer opfylder alle gældende energikrav og mindsker varmetabet fra din bolig og sænker det samlede energiforbrug. Ønsker du ekstra isoleringsevne, kan du vælge Outrup PLUS-vinduer i træ/alu (opfylder også kravene til Energirenoveringspuljen), som er udstyret med 3-lags energiruder, der sikrer en betydelig isoleringsevne.

Hos Outrup tilbyder vi også 2-lags vinduer med energimærke A. Dette vindue overholder ligeledes de skrappe krav i Bygningsreglementet til et helårshus - og kan fungere som et alternativ til 3-lags vinduer; specielt i ældre ejendomme, hvor det har høj prioritet at bevare æstetikken og den oprindelige arkitektur.

Reglerne er anderledes for sommer- og fritidshuse, hvor 2-lags vinduer med energimærke B stadigvæk er tilladte.

Loading...