Har du spørgsmål?

Har du brug for input til dit projekt eller spørgsmål om vores produkter, så er vi klar – uanset om det er stort eller småt.

Kontakt os

Glas

Lavenergiruder


Med nye vinduer fra Outrup sikrer vi dig - som standard i alle vinduer og døre - energibesparende lavenergiruder fra vores dygtige glasleverandører.

Lavenergiruder består af to lag glas, hvoraf det ene glas er påført en belægning – den såkaldte lavenergi film. Den tynde usynlige film tillader lys og solvarme at komme ind, og hindrer varmen fra rumopvarmningen i at komme ud. Mellemrummet mellem de to stykker glas er påfyldt argon, i stedet for almindelig luft. Argon hjælper yderligere med til at sikre mindst muligt varmetab gennem ruden.

Overvejer du, hvor meget du kan spare på varmeregningen alene ved dit valg af glas, så se et eksempel på energiudregning her.

Derudover er alle Outrups vinduer og døre monteret med varm kant, der betyder, at afstandsprofilen mellem de to lag glas er i et komposit materiale, der sikrer mod kuldebroer.

3-lags lavenergiruder - en sikker energiløsning


Når energiforbruget skal sænkes, handler det blandt andet om at mindske varmetabet fra boligen. Her spiller energiruder en vigtig rolle. Energiruder sikrer, at varmen holdes inde, og at sollyset udefra har god passage til at opvarme boligen.
Med 3-lags ruder har vi optimeret isoleringsværdien af Outrups vinduer og døre, så de matcher BR2020 kravene.

Ornamentglas Cotswold

I nogle rum som f.eks. badeværelset, entré og gang skal der være lysindfald uden, at man nødvendigvis skal kunne se gennem ruden. Til det formål har Outrup valgt et standard ornamentglas, der hedder Cotswold.

 

Ornamentglas Matelux

Hvis du ønsker et smukt ornament glas, der er dekorativt materiale, men stadig funktionelt, så skal du vælge Matelux, der kan fås mod tillæg. Matelux tillader lysindfald igennem det fine matterede glas, men det er ikke muligt at se igennem.

 

Ornamentglas Abstracto

Abstracto er en anden mulighed, hvis du gerne vil have lidt mere spil i glasset.

Lyddæmpende glas bruges primært i byer, hvor trafikstøj helt klart er den støjkilde, der forstyrrer mest. Ved vinduesrenoveringer eller nyopførelse af boliger kan disse støjgener oftest afhjælpes ved at tilkøbe lyddæmpende glas.

Et vindue med almindeligt energiglas, gode tætningslister og fuger reducerer lyden med ca. 30 dB. Afhængig af glassets opbygning kan tilkøb af lyddæmpning øges til 34-38 dB, hvilket cirka opfattes som en halvering af støjniveauet. Ring evt. og hør mere om dine muligheder.

Flere og flere får sikkerhedsglas i deres vinduer og døre.

Har du børn, der løber og leger, så vil det være en rigtig god ide, at få sikkerhedsglas i større glaspartier, som går helt ned jorden.

Derudover gør du det meget besværligt for en indbrudstyv at få adgang til din bolig.

Det øgede brug af glasfacader i moderne dansk arkitektur gør det ekstra vigtigt at sætte fokus på solafskærmet glas.

Solafskærmet glas hindrer overophedning, refleksioner & blænding - og reducerer afblegning af gulve og møbler.

Solafskærmet glas er tæt på farveneutral.