Har du spørgsmål?

Har du brug for input til dit projekt eller spørgsmål om vores produkter, så er vi klar – uanset om det er stort eller småt.

Kontakt os

Nyheder

Bæredygtighedskonsulent

Mere genanvendelse og mindre energiforbrug ...

Et massivt fokus på at bruge så få ressourcer som overhovedet muligt i produktionen af døre og vinduer har ført til ansættelsen af den første bæredygtighedskonsulent hos Outrup Vinduer & Døre. Jeff Just Langagergaard skal i den nye stilling særligt beskæftige sig med vinduesproducentens klimaaftryk, og hvordan det løbende kan minimeres.

Outrup Vinduer & Døre i Nykøbing Mors har netop ansat virksomhedens første bæredygtighedskonsulent. Jeff Just Langagergaard skal i den nyoprettede stilling beskæftige sig med både miljømæssig, social og ledelsesmæssig bæredygtighed med udgangspunkt i selve produktionen af døre og vinduer som første skridt.

Jeff Just Langagergaard har tidligere beskæftiget sig indgående med bæredygtighed, blandt andet som selvstændig inden for tekstilbranchen. Han har en bachelor i erhvervsøkonomi (HA) fra Aalborg Universitet og er cand.merc. i strategi, organisation og ledelse fra Aarhus Universitet, hvor han skrev speciale om konsensus mellem rentabilitet og bæredygtighed. Stillingen som bæredygtighedskonsulent hos Outrup giver ham mulighed for at bygge videre på sin viden og erfaringer inden for området:

- Bæredygtighed er en nødvendighed for at drive virksomhed i dag og er i høj grad blevet en konkurrencefaktor, hvor kundernes krav til fornuftig brug af ressourcer kun bliver større. Jeg er derfor rigtig glad for, at jeg hos Outrup kan bringe min viden, erfaring og kompetencer på området i spil, så vi som virksomhed minimerer vores forbrug af ressourcer og optimerer hele værdikæden i forhold til, hvordan de ressourcer, vi bruger, hænger sammen med reel værdiskabelse, siger Jeff Just Langagergaard.  

- Vi arbejder løbende med at optimere vores produktion, men indtil nu har det ikke været i en koordineret og systematisk indsats. Det kommer vi til at gøre nu, hvor vi blandt andet starter med at få en komplet kortlægning af, hvilke ressourcer vi rent faktisk bruger i produktionen, som vi kan bruge som afsæt for, hvor vi så kan gøre det endnu bedre. - Vi har allerede miljøvaredeklarationer på vores produkter, men i løbet af de kommende tre år vil vi gerne have forbedret vores processer og ressourceforbrug så meget, at produkterne har et endnu lavere klimaaftryk. Det bliver hovedopgaven for vores nye bæredygtighedskonsulent. Henrik Nyby, direktør Outrup Vinduer & Døre A/S

Noget af det første, som Jeff Just Langagergaard skal beskæftige sig med, er blandt andet vinduesproducentens affaldssortering, og hvordan det bedst håndteres i produktionen – herunder også hvordan man bedst muligt tilrettelægger et samarbejde med andre virksomheder omkring genanvendelse.