< Tilbage til Nyheder

De unge vil ikke bare have et nyt job, de vil have udvikling

Tobias

Der er rift om de dygtige medarbejdere – ikke alene de erfarne, men også de nyuddannede akademikere. Derfor er det ifølge Tobias Trillingsgaard, som er ansat i et traineeforløb hos vinduesproducenten Outrup Vinduer & Døre, vigtigt, at virksomheder formår at tilbyde det, de unge drømmer om – nemlig en mulighed for udvikling. Derfor takkede han selv ja til jobbet – til trods for, at han aldrig havde forestillet sig, at han skulle arbejde med vinduer og døre på Mors.  

Mange virksomheder har i øjeblikket ekstraordinært svært ved at skaffe kvalificeret arbejdskraft, der kan bidrage til vækst og udvikling. Men vinduesproducenten Outrup Vinduer & Døre på Mors har de seneste år haft succes med at tiltrække nyuddannede akademikere, der giver virksomheden et løft, til et skræddersyet traineeforløb. Det skyldes, at Outrup giver de unge akademikere udfordringer og gode muligheder for at udvikle sig, mener cand.it Tobias Trillingsgaard fra Skive. Han er i gang med et målrettet toårigt traineeforløb i virksomheden og er blot den seneste i rækken af trainees.

- For mig var det vigtigt, at jeg kom et sted hen, hvor jeg fik ansvar og stor mulighed for udvikling. Det kunne Outrup tilbyde mig, da de netop er i gang med udviklingen af en ny bestillingsplatform, som nu snart er klar til at blive rullet ud hos kunderne, så tilbud og ordrer kommer hurtigere igennem – et enormt spændende projekt, som virkelig giver mig muligheder for at lære hele vejen igennem processen, siger Tobias Trillingsgaard og fortsætter:

- Og generelt tror jeg, at netop lærings- og udviklingsmuligheder er vigtige parametre at lægge vægt på i en rekrutteringsproces. De unge vil nemlig ikke bare have et nyt job, de vil have udvikling. Det var i hvert fald det, der gjorde, at jeg takkede ja til jobbet hos Outrup – selvom jeg på ingen måde havde forestillet mig, at jeg skulle arbejde med vinduer og døre på Mors.

Efter fem års studier på Aalborg Universitet har han arbejdet hos Outrup i knap halvandet år. Da han studerede, forestillede han sig ikke, at han skulle arbejde i den type virksomhed, for det er ikke den vej, de fleste vælger at gå, når de har en kandidatuddannelse indenfor it. Men han har bestemt ikke fortrudt, at han tog imod chancen for at blive ansat i virksomheden – tværtimod.

- Jeg har fået mulighed for at sætte mit præg på tingene, og der bliver lyttet til de argumenter og ideer, jeg kommer med. Der er meget fokus på udvikling hos Outrup, og kollegerne vil gerne gøre brug af den viden, som folk med en akademisk baggrund har. Derfor kan man sagtens mærke, at der er brug for det, vi kan, siger Tobias Trillingsgaard.

TTR + HNY

Opnår god forretningsforståelse

Gennem traineeforløbet hos virksomhedens direktør, Henrik Nyby, har han blandt andet fået en stor forretningsforståelse, for som trainee får de ansatte indblik i, hvordan hele virksomheden fungerer. Kandidaterne kommer med helt ind i maskinrummet, hvor de strategiske beslutninger bliver taget, og det er til gavn for alle parter, forklarer Henrik Nyby.

- Kandidaterne får et målrettet traineeforløb, hvor de hurtigt lærer virksomheden at kende. Vi har gang på gang set, at de unge akademikere kan bruge deres analytiske tilgang til også at gøre os endnu dygtigere. Det har stor betydning for vores virksomhed, fordi vi hele tiden skal udvikle os og være innovative, siger Henrik Nyby, der netop nu er godt i gang med at søge den næste trainee til opstart efter sommerferien.

Lige nu arbejder Tobias Trillingsgaard således med et projekt, der medvirker til at digitalisere Outrup Vinduer & Døre. Han har især benyttet sine færdigheder i forbindelse med udviklingen af en app, der lanceres senere på året. Men det er formentlig ikke den sidste udfordrende opgave, han får hos virksomheden.

- Jeg kan sagtens se mig selv blive hos Outrup, når mit traineeforløb er slut, for det er en meget spændende virksomhed. Der er mange interessante opgaver, som jeg kan arbejde med, når jeg er færdig som trainee, siger Tobias Trillingsgaard.

Outrup Vinduer & Døre søger netop nu den næste trainee, der sammen med Henrik Nyby skal bidrage endnu mere til den grønne omstilling. Der er ansøgningsfrist den 30. maj 2022.

Loading...