< Tilbage til Nyheder

En tirsdag i november kom TV2 Nord forbi

TV2 Nord4

FOR AT FORMIDLE DEN GODE HISTORIE OM OUTRUPS SENIORORDNING

Antallet af ansatte i byggebranchen over 55 år er de seneste fem år steget med 31 procent. Det viser tal fra Danmarks Statistik. Det betyder, at virksomhederne kan blive pressede på arbejdsstyrken, hvis seniorerne vælger at trække sig tilbage.

Den udfordring vil de gerne komme i forkøbet på en døre- og vindue-fabrik på Mors, hvor de med fleksible seniorordninger forsøger at fastholde medarbejderne så længe som muligt.

Pensionsplaner er udskiftet med produktionsplaner, for snart 71-årige Svend Pedersen, der på 13 år arbejder som produktudvikler hos Outrup Vinduer og Døre på Mors.

Det har selvfølgelig været spændende. Og det er også derfor, jeg er her endnu. Det har noget med livskvalitet at gøre, og jeg vil nødigt undvære det, siger Svend Pedersen.

Selvom pensionsalderen for længst er overskredet, er det kun to år siden, den uddannede bygningskonstruktør kom på en seniorordning, så han nu kun arbejder 30 timer om ugen.

Når dagen er slut, og man skal hjem og kysse konen eller kæresten, så skal man helst kunne sige, at det har været en dejlig dag i dag. Så synes jeg, livet har været værd at leve. Svend Pedersen, produktionstekniker, Outrup Vinduer og Døre
TV2 Nord3

FLERE SENIORKOLLEGAER

Flere seniorkollegaer kommer formentlig til at følge Svend Pedersens eksempel. En tredjedel af virksomhedens medarbejdere har en alder, hvor de inden for 10 år kan trække sig tilbage, men direktøren vil gerne holde fast i dem.

- Der er jo ingen medarbejdere, der har været det samme sted i rigtig mange år, hvis de ikke kan finde ud af at passe det arbejde, de har, så selvfølgelig er det gode medarbejdere, der står for at skulle på pension, siger direktør hos Outrup Vinduer og Døre Henrik Nyby.

Helt konkret arbejder virksomheden med to forskellige modeller, hvor seniormedarbejdere enten kan komme på nedsat tid eller bliver fritaget for sæsonarbejde.

Man bliver ikke dårlig for en virksomhed fra den ene dag til den anden, fordi man passerer et tal, så selvfølgelig har de fulgt med, og det har de gjort hele vejen indtil nu. Og så længe de har lyst, mener vi, at vi kan finde en plads, for de bidrager rigtig godt til virksomheden hver evig eneste dag, siger Henrik Nyby.

Svend Pedersen regner med at forsætte fire til fem år endnu.

Loading...