< Tilbage til Nyheder

Outrup hjælper unge med særlige behov ved at købe paller

Outrup Vinduer & Døre støtter unge med indlæringsvanskeligheder med at få indhold i hverdagen ved at aftage et stort antal paller fra job- og boprojektet Elmelund i Thisted. Her producerer unge med særlige behov paller, som Outrup benytter, når virksomheden leverer vinduer og døre til kunderne.

Outrup Vinduer & Døre får leveret paller, og unge med indlæringsvanskeligheder får succesoplevelser gennem et arbejde, der giver mening. Det er resultatet af et målrettet samarbejde mellem vinduesproducenten Outrup og job- og boprojektet Elmelund i Thisted, der giver unge med særlige behov menneskelig og pædagogisk støtte i hverdagen.

Elmelund_2

I fire år har Outrup samarbejdet med Elmelund om paller, der benyttes, når vinduesproducenten leverer vinduer og døre til sine mange kunder. På den måde går behovet for paller hånd i hånd med virksomhedens ønske om at støtte unge, der har behov for hjælp.

Elmelund gør en stor indsats for at hjælpe unge, der på den ene eller anden måde har udfordringer med at finde en plads på arbejdsmarkedet. Her giver stedet gode rammer for at lykkes gennem relevante opgaver, de kan udføre, og på den måde lærer de en hel masse, som de kan bruge, når de skal videre i livet. Og det er en indsats, som vi rigtig gerne vil støtte, hvor vi helt konkret kan købe de paller, som Elmelunds brugere producerer, siger logistikchef Torben Storgaard fra Outrup Vinduer & Døre.

Det er måske ikke den mest økonomisk konkurrencedygtige løsning for Outrup, men det er ikke i fokus, understreger Torben Storgaard.

Vores fokus er i højere grad på, at vi kan bidrage til, at unge mennesker med udfordringer har meningsfulde opgaver, end at vi får markedets skarpeste pris på paller, siger Torben Storgaard.

Elmelund_3

Opgaver med mening
Værkfører på Elmelund Jacob Kloster Jørgensen, som selv er i fleksjob efter en arbejdsulykke, er glad for samarbejdet med Outrup, som får leveret cirka 160 paller hver anden uge.

Det giver de unge meningsfulde opgaver, når de kan lave paller til Outrup. Nogle elever saver træet op, andre laver pallefødder og samler pallerne, og de kommer på skift med til Outrup for at aflevere pallerne. På den måde kan de følge med i hele processen. De kan se, at vores paller rent faktisk bliver brugt til noget vigtigt, og at deres indsats gør en forskel, forklarer Jacob Kloster Jørgensen, der samtidig understreger, at gode samarbejdspartnere er meget afgørende for Elmelund:

Aftalerne med virksomhederne er enormt vigtige for os, fordi de giver os mulighed for at tilbyde vores elever relevante opgaver. Derfor er vi meget glade for det samarbejde, vi har med Outrup og andre virksomheder. Vi har flere eksempler på, at unge får en praktikplads eller en virksomhedspraktik, efter de har været på Elmelund, fordi de har fået nogle succesoplevelser og styrket deres selvtillid gennem det arbejde, de har udført hos os, slutter han.

Loading...