< Tilbage til Nyheder

Samarbejde med Blidstrup Efterskole

samarbejde-med-blidstrup-efterskole3.jpg

I januar måned indledte Outrup et samarbejde med Blidstrup Efterskole, hvilket var oplagt netop på grund af deres håndværkerlinje.

Det bliver sværere og sværere at tiltrække unge mennesker til maskinsnedkeruddannelsen. Årgangene er mindre og dem, der er, flytter til større byer for at tage uddannelse. Og mange tænker måske på produktion som lidt kedeligt og ensformigt. Det vil vi selvfølgelig gerne lave om på og gøre vores arbejdsplads attraktiv.
Under rundvisning af Blidstrup Efterskole tidligere på året fortalte en nuværende lærling om hans dagligdag på Outrup, hans skoleforløb og snarlige rejse til Thailand som en del af uddannelsen.

Emil fra Blidstrup Efterskole fik øjnene op for faget og var slet ikke klar over den del med udlandet. Han syntes, det lød enormt interessant og besluttede, at han ville bruge en praktikperiode i foråret hos Outrup. Emil drømmer om at blive tømrer eller maskinsnedker.

Jeg synes, det er fedt at kunne prøve muligheden af her og se, hvordan hverdagen er i virksomheden. Jeg har været her i knapt 2 uger, og jeg har fået et rigtig godt indblik. Jeg har været omkring stort set alle afdelinger lige fra råvarelager til det færdige vindue eller dør er pakket og klar til at sende afsted til kunden. Det er virkelig fedt at se, hvordan de rå stykker træ bliver til flotte døre og vinduer i alle afskygninger. Emil, praktikant hos Outrup
samarbejde-med-blidstrup-efterskole.jpg

Emil har således fået et indblik i arbejdslivet som maskinsnedker. Han har fået øjnene op for en uddannelse, han ikke kendte så meget til - og har ikke mindst fået prøvet det af på egen krop.
“Bliver Emil enig med sig selv om, at han vil i lære som maskinsnedker efter hans efterskoleophold på Blidstrup, står der en dør åben hos os” fortæller Martin Johansson, driftsleder hos Outrup.

Loading...