Har du spørgsmål?

Har du brug for input til dit projekt eller spørgsmål om vores produkter, så er vi klar – uanset om det er stort eller småt.

Kontakt os

Vinduer

Outrup CLASSIC vinduer

Dannebrogsvinduer

De smukke dannebrogsvinduer er et klassisk dansk vindue inddelt i fire felter. Dannebrogsvinduer findes i et væld af variationer og fås også med slanke sprosser. Det er både charmerende og praktisk; Dannebrogsvinduer fås med anverfer (hasper), men du kan også vælge paskvilgreb med bremse, der gør det nemt for både små og store at betjene vinduet.

Se åbningsfunktion

Læs mere om dannebrogsvinduer

Bondehusvinduer

Bondehusvinduer ses ofte i ældre huse – både landejendomme og byhuse. Denne type sprossevindue emmer af romantik og idyl, og mange vælger dem, når huset skal renoveres med respekt for den originale stil. Selvom de ligner gammeldags vinduer, laves de i dag med smalle energisprosser, så energieffektiviteten er i top.

Læs mere om bondehusvinduer

Palævinduer

Som navnet antyder, bruges denne type sprossevinduer ofte i palæer og patriciervillaer fra starten af det 19. århundrede, hvor den klassiske stil dominerede byggeriet. I dag er sprosserne dog smallere, så lysindfaldet er markant bedre end tidligere.

Læs mere om palævinduer

Sidehængte vinduer

Sidehængte vinduer er hængslede i enten højre eller venstre side. De minder meget om bondehusvinduer – dog uden sprosser, hvorfor lysindfaldet er størst muligt. Sidehængte vinduer åbnes med anverfere (hasper) eller paskvilgreb med bremse.

Læs mere om sidehængte vinduer

Fast karm

Vinduer med fast karm fås i mange udgaver og bliver ofte kombineret med andre vindues- eller dørtyper. Fast karm-vinduer kan ikke åbnes. De har en smal karm og giver huset et flot moderne look med sit lette udtryk.

Læs mere om fastkarmsvinduer

Runde og buede vinduer

Mange historiske bygninger blev i sin tid bygget med runde og buede sprossevinduer. Vi har stor erfaring med at producere runde og buede vinduer, der passer til forskellige behov og bygninger. Vi vil også meget gerne hjælpe dig, så du får netop de vinduer, der passer til dit hjem.

Læs mere om runde og buede vinduer

Bestil GRATIS opmåling til nye vinduer og døre

Skal du have skiftet vinduer eller døre i din bolig, har du mulighed for at bestille en gratis og uforpligtende opmåling.

BESTIL GRATIS OPMÅLING

Bliv inspireret i vores galleri

Vinduerne skal matche boligen. Derfor anbefaler vi, at du starter med at se på husets stil og byggeår. Er det fx et ældre hus? Det er værd at overveje, om den type vinduer, som blev brugt, da huset blev bygget, stadig passer bedst til boligen i dag. Gå en tur i nabolaget eller undersøg de lokalhistoriske arkiver online eller tag et kig i vores galleri. Måske du finder inspiration, som passer på lige netop dit hus.

Galleri CLASSIC

MERE LYS

Sprossede vinduer har slanke karme og rammer, rammelisterne er skrå og bundglaslisterne er uden fremspring. Formålet er at sikre et stort lysindfald samtidig med, at designet stadig ligner gammeldags kittede vinduer.

MERE HOLDBARHED

Hvis du vælger trævinduer, består den udvendige side af 90 % kernetræ. Det sikrer lang holdbarhed og er et robust værn mod råd og svamp. Vælger du derimod træ/alu vinduer, er du sikret et vedligeholdelsesfrit vindue, som holder i mange år.

MERE DESIGN

Den nordiske enkle og lyse stil går igen på afstandsprofilerne i ruderne. Afstandsprofilerne er lys grå og lavet som varm kant. Den fås også i hvid eller sort, hvis det passer bedre til dit hjem. 

Mere orginialt

Designet er gennemtænkt og giver de sprossede vinduer et elegant og klassisk udseende. Med smalle sprosser helt ned i 20 mm kan du genskabe den originale stil i både patriciervilla, palæer og andre ældre boliger.

Læs mere om sprosser

Farver

Outrup behandler trædelen på vinduer og døre med dækkende 2ØKO-overfladebehandlingssystem. Det giver overfladen en lang holdbarhed på minimum 6-8 år, inden elementerne skal males igen.

Vi tilbyder vores vinduer og døre i et utal af RAL-farver. Her er de 8 standardfarver, som du kan få uden ekstra tillæg. Du kan også få forskellige farver ud- og indvendigt.

Træ/alu elementer fremstilles også med granitlook på den udvendige alukappe. Overfladen fremstår rustik og elegant – og er samtidig både praktisk og smudsafvisende grundet den sandblæste struktur.

Læs mere om overfladebehandling her

 

Små detaljer med stor betydning

Sprossede vinduer fra Outrup CLASSIC har smukke profilerede karme på indvendig side, smalle sprosser og svungne linjer. Små detaljer som til sammen matcher klassisk dansk arkitektur og byggestil.

Bestil GRATIS opmåling til nye vinduer

Skal du have skiftet vinduer eller døre i dit bolig, har du mulighed for at bestille en gratis og uforpligtende opmåling.
Vi sørger for at en af vores gode og pålidelige håndværkere kommer og laver en opmåling.
Han kan også rådgive dig, om alle de vigtige valg vedrørende vinduer og døre.

BESTIL GRATIS OPMÅLING

Specialdesignede greb

Når du bestiller sprossevinduer fra Outrup, kan du også gøre lidt ekstra ud af grebene. Vi har vores egen specialdesignede serie af greb til vinduer og døre. Grebet er skandinavisk enkelt i sit formsprog, samtidig med at det fremstår originalt og matcher de klassiske sprossede vinduer og døre.

Derudover har vi en række tilbehør, som kan øge funktionaliteten af dine vinduer og døre. Fx greb med bremse, friskluftsventiler og meget mere.

Se flere greb og tilbehør

Den ægte vare - med udsigt til 10 års garanti

Hos Outrup er kvalitet en del af ånden. Derfor kan vi uden problemer give dig 10 års garanti på sprossevinduer – og alle vores andre vinduer og døre.

Læs mere om Garanti og tryghed

Høj trækvalitet i vores trævinduer og trædøre

Vinduer og døre i træ fra Outrup er med fingerskarret træ og minimum 90% kernetræ i udadvendte dele, hvilket yder effektiv beskyttelse mod råd og svamp.

At træet er fingerskarret vil sige, at stort set alle knaster, harpikslommer og andre dårlige dele skæres bort, så kun det gode kernetræ er tilbage. Derefter samles træet med fingersamlinger, så det færdige stykke træ fremstår ensartet med en betydeligt bedre holdbarhed og formstabilitet.

Intet vindue er nemlig bedre end det træ, det består af.

Læs mere om Outrups kvalitet

Træ – TræFront

Med udsigt til mere holdbarhed – trævinduer i 90% kernetræ udvendigt

TræFront er vinduer og døre fremstillet i nordisk fyrretræ – naturens eget materiale. Det er det materiale, vi her i Danmark traditionelt har brugt til vinduer og døre i århundreder. Netop fordi det passer godt til det danske klima og med højt indhold af kernetræ, kan de holde meget længe. Outrups sprossevinduer i træ er produceret i 90% kernetræ i udadvendte dele, hvilket betyder tætte årringe og et højt indhold af harpiks, som er den naturlige beskyttelse mod råd og svamp. 

Læs mere om TræFront

Træ/Alu – AluCapFront

Med udsigt til mere fritid - vedligeholdelsesfrie træ/alu vinduer.

AluCapFront fra Outrup er fremstillet i en solid trækonstruktion beklædt med en kappe af aluminium på udvendig side. Alu-kappen er særdeles modstandsdygtig over for vejr og vind – og kræver minimal vedligeholdelse. Blot lidt olie og sæbe på en svamp i ny og næ, og alufronten fremstår som ny. Så du behøver aldrig mere bekymre dig om at skulle male vinduer og døre udvendigt igen.

Læs mere om AluCapFront

Glas

Sprossede vinduer fra Outrup kommer som standard med lavenergiruder. Du kan vælge mellem 2- og 3-lags glas. Du kan vælge mellem flere forskellige typer glas:

  • Mat og ornament glas
  • Solafskærmende glas
  • Lydreducerende glas

Læs mere om GLAS

Sikring

Med vinduer og døre fra Outrup kan du gøre det besværligt at være indbrudstyv. Vores sprossevinduer er produceret med ekstra høje sikkerhedsstandarder, og det er muligt at tilkøbe ekstra sikkerhedspakker, som du kan supplere med – for en sikkerheds skyld.

Læs mere om sikringsmulighederne

Snittegninger og produktdata

Download snittegninger og produkttekniske datablade her. Du kan også se vejledninger og læse mere om vedligeholdelse. 

Snittegninger

Teknisk produktdata

Vejledninger

Vedligeholdelse

Salgs- og leveringsbetingelser

Få udsigt til en mindre varmeregning.

Når energiforbruget skal sænkes, handler det blandt andet om at mindske varmetabet fra boligen. Her spiller valget af vinduer en stor rolle. Lavenergiruder sikrer, at sollyset har god passage til at opvarme boligen samtidig med at varmen holdes inden døre. Det er netop kvaliteten ved vores 3-lags ruder, som kan øge denne effekt markant.

Læs mere om Energi