Har du spørgsmål?

Har du brug for input til dit projekt eller spørgsmål om vores produkter, så er vi klar – uanset om det er stort eller småt.

Kontakt os

Vinduer

Outrup CLASSIC vinduer

Outrups CLASSIC serie værner om den klassiske danske stil, som man typisk ser i murermestervillaer, eksklusive palæer, gamle byhuse, bondehusidyl og boliger i Bedre Byggeskik-stilen.

CLASSIC passer perfekt ind i den klassiske, danske arkitektur med smalle sprosser, svungne linjer, profilerede karme og rammer samt fine detaljer. Tilsammen giver de et udtryk af autenticitet og charme.

Udover kvalitet og udtryk handler vinduer og døre også om din oplevelse, når du kigger ud igennem dem. Derfor har vi blandt andet optimeret lysindfaldet og udsynet med særligt smalle sprosser og skrå glaslister i lærketræ, som ligner de oprindelige kitfals. Så kan du nyde dine vinduer og døre både udefra og indefra.

Serien kan kombineres på mange spændende måder med masser af muligheder for at bevare husets oprindelige udtryk, og for at skrue op for romantikken og traditionerne.

Dannebrogsvinduer

Så bliver det ikke mere klassisk dansk. De smukke dannebrogsvinduer har været populære i de sidste 100 år - og er det stadig. De har charme og stil, men er også utroligt praktiske. De fås med anverfer (hasper) - men du kan også vælge paskvilgreb med bremse, der gør betjeningen legende let i hverdagen.

Se åbningsfunktion

Bondehus vinduer

Når der skal skrues op for romantik og charme, så er bondehusvinduer med sprosser de helt rigtige. De bruges ofte i ældre huse, der gerne skal renoveres i en original stil. Mange landejendomme og ældre byhuse har bondehusvinduer. I dag laves de med smalle energisprosser, så energieffektiviteten stadig er i top.

Palævinduer

Som vinduets navn antyder, bruges de ofte i palæer og patriciervillaer fra starten af det 19. århundrede, hvor den klassiske stil var meget oppe i tiden. De helt smalle sprosser i Outrups vinduer er lavet med optimal lysindfald for øje. 

Sidehængte

Sidehængte vinduer er meget brugte i danske boliger. Det er også denne type, som brugers til redningsåbninger. Du kan få den med anverfere (hasper) eller paskvilgreb.

Fast karm

Fast karm vinduer fås i mange udgaver og kombineres ofte med andre typer af vinduer som topstyrede eller sidehængte. Fast karm vinduer har kun en smal karm og giver med sit elegante og lette udtryk et flot moderne look.

Runde og buede vinduer

Skal du have dét der ekstra - så kombinér med runde og buede vinduer. En del historiske bygninger er i sin tid lavet med buede vinduer, og det er her, Outrup's store erfaring kan komme dig til hjælp, så du får netop de vinduer, der passer til din bolig.

Bestil GRATIS opmåling til nye vinduer og døre

Skal du have skiftet vinduer eller døre i dit bolig, har du mulighed for at bestille en gratis og uforpligtende opmåling.

BESTIL GRATIS OPMÅLING

Bliv inspireret i vores galleri

Vinduerne skal passe til boligen, så start med at se på husets stil og byggeår. Renoverer du et ældre hus? De typer vinduer, som oprindeligt blev sat i huset, da det blev bygget, er også dem, der typisk passer bedst til boligen. Undersøg de lokalhistoriske arkiver online. Eller måske der er andre huse i området fra samme tidsalder, som du kan få inspiration fra.
Se også flere flotte billeder i vores reference galleri.

Galleri CLASSIC

MERE LYS

Vinduerne har en slank karm og ramme samt skrå rammelister. Derudover er bundglaslister uden fremspring. Det er alt sammen designet til at sikre et stort lysindfald. Det gør derudover designet elegant og vinduerne ligner gammeldags kittede vinduer.

MERE HOLDBARHED

90% kernetræ på udvendige side af trævinduer, sikrer en lang levetid. Derudover side-glaslister i lærketræ, der er særligt robust mod råd og svamp. Og når der endelig skal males – kan det lysegrå glasbånd tages af. Træ/alu vinduer har en front af alu og kræver minimal vedligeholdelse.

MERE DESIGN

Den nordiske enkle og lyse stil går også igen på afstandsprofilerne i ruderne – der er flot lys grå - og selvfølgelig lavet som varm kant.

Du kan tilvælge hvid eller sort, hvis du ønsker en anden farve. 

MERE ORIGINAL STIL

Et gennemtænkt design hele vejen rundt, giver vinduet et elegant og klassisk udseende. Med smalle sprosser helt ned i 20 mm kan du genskabe den originale stil i patriciervilla, palæer og andre ældre boliger.

Se de 3 størrelser i sprosser

Farver

Outrup behandler trædelen på vinduer og døre med dækkende 2ØKO overfladebehandlingssystem. Det giver overfladen en lang holdbarhed på minimum 6-8 år, inden elementerne skal males igen.

Vi tilbyder vores vinduer og døre i et utal af RAL farver. Her er de 8 standardfarver, som du kan få uden ekstra tillæg. Du kan også få forskellige farver ud- og indvendigt.

Træ/alu elementer fremstilles også med granitlook på den udvendige alukappe. Overfladen fremstår rustik og elegant – og er samtidig både praktisk og smudsafvisende grundet den sandblæste struktur.

Læs mere om overfladebehandling her

 

Hvis du er til smagfulde detaljer…

Classic profil har smukke profilerede karme på indvendig side. Stilen oser af charme & autenticitet og minder om den gammelkendte danske byggestil.

Bestil GRATIS opmåling til nye vinduer

Skal du have skiftet vinduer eller døre i dit bolig, har du mulighed for at bestille en gratis og uforpligtende opmåling.
Vi sørger for at en af vores gode og pålidelige håndværkere kommer og laver en opmåling.
Han kan også rådgive dig, om alle de vigtige valg vedrørende vinduer og døre.

BESTIL GRATIS OPMÅLING

Smukke designgreb

Outrup har fået designet en smuk serie af greb til vores vinduer og døre. Grebet er enkelt og skandinavisk i sit formsprog, men ved nærmere eftersyn vil man bemærke den særlige profil, som får grebet til at fremstå æstetisk og originalt. Grebet fra Outrup er samtidig meget behageligt at holde om.

Derudover har vi en en mængde tilbehør, som kan øge funktionaliteten af dine vinduer og døre. F.eks. bremse i greb, friskluftsventiler, redningsåbning osv.

Se flere greb og tilbehør

Den ægte vare - med udsigt til 10 års garanti

Hos Outrup er kvalitet en del af ånden. Derfor kan vi uden problemer give dig 10 års garanti på vores vinduer og døre.

Læs mere om Garanti og tryghed

Høj trækvalitet i vores trævinduer og trædøre

Vinduer og døre i træ fra Outrup er med fingerskarret træ og minimum 90% kernetræ i udadvendte dele, hvilket yder effektiv beskyttelse mod råd og svamp.

At træet er fingerskarret vil sige, at stort set alle knaster, harpikslommer og andre dårlige dele skæres bort, så kun det gode kernetræ er tilbage. Derefter samles træet med fingersamlinger, så det færdige stykke træ fremstår ensartet med en betydeligt bedre holdbarhed og formstabilitet.

Intet vindue er nemlig bedre, end det træ, det består af.

Læs mere om Outrups kvalitet

Træ – TræFront

Med udsigt til mere holdbarhed – trævinduer i 90% kernetræ udvendigt

TræFront er vinduer og døre fremstillet i nordisk fyrretræ – naturens eget materiale. Det er det materiale, vi her i Danmark traditionelt har brugt til vinduer og døre i århundreder. Netop fordi det passer godt til det danske klima og med højt indhold af kernetræ, kan de holde meget længe. Outrups trævinduer er produceret i 90% kernetræ i udadvendte dele, hvilket betyder tætte årringe og et højt indhold af harpiks, som er den naturlige beskyttelse mod råd og svamp. 

Læs mere om TræFront

Træ/Alu – AluCapFront

Med udsigt til mere fritid - vedligeholdelsesfrie træ/alu vinduer.

AluCapFront fra Outrup er fremstillet i en solid træ-konstruktion beklædt med en kappe af aluminium på udvendig side. Alu-kappen er særdeles modstandsdygtig overfor vejr og vind - og kræver minimal vedligeholdelse - lidt olie og sæbe på en svamp i ny og næ, og alufronten fremstår som ny. Så du behøver aldrig mere bekymre dig om at skulle male vinduer og døre udvendigt igen.

Læs mere om AluCapFront


Glas

Vinduer og døre fra Outrup kommer som standard med lavenergiruder. Du kan vælge mellem 2- og 3-lags glas. Du kan vælge mellem flere forskellige typer glas:

  • Mat og ornament glas
  • Solafskærmende glas
  • Lydreducerende glas

Læs mere om GLAS

Sikring

Med vinduer og døre fra Outrup kan du gøre det besværligt at være indbrudstyv – ja, du kan måske forhindre, at tyven vælger dit hus at bryde ind i.

Vinduer og døre med paskvilgreb fra Outrup er som standard forsynet med stærke modstandsdygtige sikringsbeslag.

Derudover kan du vælge at supplere med ekstra sikring eller få en af vores sikkerhedspakker til facadedøre.

Læs mere om sikringsmulighederne

Snittegninger og produktdata

Download snittegninger og produkttekniske datablade her. Du kan også se vejledninger og læse mere om vedligeholdelse.

Snittegninger

Teknisk produktdata

Vejledninger

Vedligeholdelse

Salgs- og leveringsbetingelser

Få udsigt til en mindre varmeregning.

Når energiforbruget skal sænkes, handler det blandt andet om at mindske varmetabet fra boligen. Her spiller energiruder en vigtig rolle. Energiruder sikrer, at varmen indefra holdes inde, og at sollyset udefra har god passage gennem ruden til at opvarme boligen.

Med 3-lags ruder fra Outrup vil denne effekt øges markant.

Læs mere om Energi