Outrup CLASSIC vinduer

Classic10

Klassiske sprossevinduer med karakter

De klassiske gammeldags vinduer med sprosser går aldrig af mode. Tværtimod bliver sprossevinduer i dag produceret i et energivenligt format og findes også i mange nybyggede huse. Vi kalder dem Outrup CLASSIC og leverer dem med både 2 og 3 lag glas.

Sprossede vinduer emmer af klassiske danske arkitektur og byggestil. De har været en del af den danske byggetradition siden 1700-tallet, og det klassiske vindue er med tiden blevet et symbol på klassisk stil og æstetik. I dag ser man ofte sprossede vinduer i murermestervillaer, eksklusive palæer, gamle byhuse, bondehusidyl og boliger i Bedre Byggeskik-stilen.

CLASSIC er designet til at passe ind i den klassiske, danske arkitektur med smalle sprosser, svungne linjer og profilerede karme og rammer. Tilsammen giver detaljerne vinduerne et autentisk og charmerende udtryk.

Men udtrykket er ikke alt. Kvaliteten af sprossevinduer afhænger også af din oplevelse, når du kigger ud af vinduerne. Derfor har vi blandt andet optimeret lysindfaldet og udsynet med særligt smalle sprosser og skrå glaslister, som ligner oprindelig kitfals. Resultatet er, at du kan smykke dit hus med klassiske vinduer, der passer i byggestilen samtidig med, at dit hjem er lyst og indbydende. Det er altså muligt at få vinduer, du både kan nyde indefra og udefra. Du får ’Udsigt til mere’.

CLASSIC-serien kan kombineres på mange måder, og der er rig mulighed for at bevare husets oprindelige udtryk.

Korrekt opmåling er afgørende for et godt resultat. Du kan bestille en gratis opmåling her

dannebrogsvinduer.png

Dannebrogsvinduer

De smukke dannebrogsvinduer er et klassisk dansk vindue inddelt i fire felter. Dannebrogsvinduer findes i et væld af variationer og fås også med slanke sprosser. Det er både charmerende og praktisk; Dannebrogsvinduer fås med anverfer (hasper), men du kan også vælge paskvilgreb med bremse, der gør det nemt for både små og store at betjene vinduet.

Se åbningsfunktion

Læs mere om dannebrogsvinduer

bondehusvinduer.png

Bondehusvinduer

Bondehusvinduer ses ofte i ældre huse – både landejendomme og byhuse. Denne type sprossevindue emmer af romantik og idyl, og mange vælger dem, når huset skal renoveres med respekt for den originale stil. Selvom de ligner gammeldags vinduer, laves de i dag med smalle energisprosser, så energieffektiviteten er i top.

Læs mere om bondehusvinduer

palaevinduer.png

Palævinduer

Som navnet antyder, bruges denne type sprossevinduer ofte i palæer og patriciervillaer fra starten af det 19. århundrede, hvor den klassiske stil dominerede byggeriet. I dag er sprosserne dog smallere, så lysindfaldet er markant bedre end tidligere.

Læs mere om palævinduer

bondehusvinduer (1).png

Sidehængte vinduer

Sidehængte vinduer er hængslede i enten højre eller venstre side. De minder meget om bondehusvinduer – dog uden sprosser, hvorfor lysindfaldet er størst muligt. Sidehængte vinduer åbnes med anverfere (hasper) eller paskvilgreb med bremse.

Læs mere om sidehængte vinduer

fastkarm-vinduer.png

Fast karm

Vinduer med fast karm fås i mange udgaver og bliver ofte kombineret med andre vindues- eller dørtyper. Fast karm-vinduer kan ikke åbnes. De har en smal karm og giver huset et flot moderne look med sit lette udtryk.

Læs mere om fastkarmsvinduer

runde-vinduer.png

Runde og buede vinduer

Mange historiske bygninger blev i sin tid bygget med runde og buede sprossevinduer. Vi har stor erfaring med at producere runde og buede vinduer, der passer til forskellige behov og bygninger. Vi vil også meget gerne hjælpe dig, så du får netop de vinduer, der passer til dit hjem.

Læs mere om runde og buede vinduer

Bestil GRATIS opmåling til nye vinduer og døre

Ønsker du det bedste resultat, anbefaler vi at få dine vinduer tilpasset efter mål. Vi tilbyder professionel opmåling, så du er sikret vinduer, der passer perfekt til dit hjem. En opmåling udført af en samarbejdspartner hos os er helt gratis og uforpligtende.

BESTIL GRATIS OPMÅLING
sprosser_baggrund.jpg

Sprossede vinduer er energivenlige

Igennem årene har konstruktionen af vinduerne ændret sig. Det betyder, at sprossede vinduer i dag er energivenlige. I dag er langt de fleste sprosser ikke gennemgående, men i stedet monteret på glasset – både på indvendig og udvendig side af energiruden og med afstandsprofil mellem glaslagene. Det kaldes energisprosser og er en måde at kombinere det klassiske vindue med nutidens krav til isolering.

Energivinduer

classic2.jpg
classic5.jpg

Bliv inspireret i vores galleri

Vinduerne skal matche boligen. Derfor anbefaler vi, at du starter med at se på husets stil og byggeår. Er det fx et ældre hus? Det er værd at overveje, om den type vinduer, som blev brugt, da huset blev bygget, stadig passer bedst til boligen i dag. Gå en tur i nabolaget eller undersøg de lokalhistoriske arkiver online eller tag et kig i vores galleri. Måske du finder inspiration, som passer på lige netop dit hus.

Galleri CLASSIC

sprosser_classic_look.jpg

Mere lys

Sprossede vinduer har slanke karme og rammer, rammelisterne er skrå og bundglaslisterne er uden fremspring. Formålet er at sikre et stort lysindfald samtidig med, at designet stadig ligner gammeldags kittede vinduer.

Outrup Snitproeve Trae

Mere holdbarhed

Hvis du vælger trævinduer, består den udvendige side af 90 % kernetræ. Det sikrer lang holdbarhed og er et robust værn mod råd og svamp. Vælger du derimod træ/alu vinduer, er du sikret et vedligeholdelsesfrit vindue, som holder i mange år.

MereDesign.jpg

Mere design

Den nordiske enkle og lyse stil går igen på afstandsprofilerne i ruderne. Afstandsprofilerne er lys grå og lavet som varm kant. Den fås også i hvid eller sort, hvis det passer bedre til dit hjem. 

sprosser_baggrund.jpg

Mere originalt

Designet er gennemtænkt og giver de sprossede vinduer et elegant og klassisk udseende. Med smalle sprosser helt ned i 20 mm kan du genskabe den originale stil i både patriciervilla, palæer og andre ældre boliger.

Læs mere om sprosser

outrup_farver.jpg

Farver

Outrup behandler trædelen på vinduer og døre med dækkende 2ØKO-overfladebehandlingssystem. Det giver overfladen en lang holdbarhed på minimum 6-8 år, inden elementerne skal males igen.

Vi tilbyder vores vinduer og døre i et utal af RAL-farver. Her er de 8 standardfarver, som du kan få uden ekstra tillæg. Du kan også få forskellige farver ud- og indvendigt.

Træ/alu elementer fremstilles også med granitlook på den udvendige alukappe. Overfladen fremstår rustik og elegant – og er samtidig både praktisk og smudsafvisende grundet den sandblæste struktur.

Læs mere om overfladebehandling her

 

profile-classic-med-baggrund.jpg

Små detaljer med stor betydning

Sprossede vinduer fra Outrup CLASSIC har smukke profilerede karme på indvendig side, smalle sprosser og svungne linjer. Små detaljer som til sammen matcher klassisk dansk arkitektur og byggestil.

outrup-gratis-opmaaling.jpg

Bestil GRATIS opmåling til nye vinduer

Skal du have skiftet vinduer eller døre i dit bolig, har du mulighed for at bestille en gratis og uforpligtende opmåling.
Vi sørger for at en af vores gode og pålidelige håndværkere kommer og laver en opmåling.
Han kan også rådgive dig, om alle de vigtige valg vedrørende vinduer og døre.

BESTIL GRATIS OPMÅLING

SmukkeDesigngreb.jpg

Specialdesignede greb

Når du bestiller sprossevinduer fra Outrup, kan du også gøre lidt ekstra ud af grebene. Vi har vores egen specialdesignede serie af greb til vinduer og døre. Grebet er skandinavisk enkelt i sit formsprog, samtidig med at det fremstår originalt og matcher de klassiske sprossede vinduer og døre.

Derudover har vi en række tilbehør, som kan øge funktionaliteten af dine vinduer og døre. Fx greb med bremse, friskluftsventiler og meget mere.

Se flere greb og tilbehør

Garanti Badge

UDSIGT TIL 10 ÅRS GARANTI

Hos Outrup er kvalitet en del af ånden. Derfor giver vi altid 10 års garanti, når du køber vinduer og døre hos os. For det skal være trygt og sikkert at købe nye vinduer og døre, og den tryghed får du hos os.

Vores produkter er bl.a. FSC-certificeret, DVV-mærket, godkendt af energimærkningsordningen og CE-godkendt og har Dansk Indeklima-mærkning.

Læs mere om garanti og tryghed

Fingerskarret_trae_lille.jpg
træ-billede.jpg

Høj trækvalitet i vores trævinduer og trædøre

Vinduer og døre i træ fra Outrup er med fingerskarret træ og minimum 90% kernetræ i udadvendte dele, hvilket yder effektiv beskyttelse mod råd og svamp.

At træet er fingerskarret vil sige, at stort set alle knaster, harpikslommer og andre dårlige dele skæres bort, så kun det gode kernetræ er tilbage. Derefter samles træet med fingersamlinger, så det færdige stykke træ fremstår ensartet med en betydeligt bedre holdbarhed og formstabilitet.

Intet vindue er nemlig bedre end det træ, det består af.

Læs mere om Outrups kvalitet

 

KONTAKT

Har du spørgsmål omkring vinduer og døre - stort eller småt, så ring eller mail til os. Vi er faguddannede indenfor byggebranchen og har en stor viden, som vi gerne deler ud af.

Kontakt Outrup

 

vinduer - sommerhus2.jpg
Snitproeve Traefront 3Lag Classic Lille (1)


Træ - træfront

Med udsigt til mere holdbarhed – trævinduer i 90% kernetræ udvendigt

TræFront er vinduer og døre fremstillet i nordisk fyrretræ – naturens eget materiale. Det er det materiale, vi her i Danmark traditionelt har brugt til vinduer og døre i århundreder. Netop fordi det passer godt til det danske klima og med højt indhold af kernetræ, kan de holde meget længe. Outrups trævinduer er produceret i 90% kernetræ i udadvendte dele, hvilket betyder tætte årringe og et højt indhold af harpiks, som er den naturlige beskyttelse mod råd og svamp.

Læs mere om træfront

Trae-alu vinduer1.jpg
Snitproeve Alucapfront 3Lag Modern Lille


Træ/Alu – AluCapFront

Med udsigt til mere fritid - vedligeholdelsesfrie træ/alu vinduer.

AluCapFront fra Outrup er fremstillet i en solid træ-konstruktion beklædt med en kappe af aluminium på udvendig side. Alu-kappen er særdeles modstandsdygtig overfor vejr og vind - og kræver minimal vedligeholdelse - lidt olie og sæbe på en svamp i ny og næ, og alufronten fremstår som ny. Så du behøver aldrig mere bekymre dig om at skulle male vinduer og døre udvendigt igen.

Læs mere om AluCapFront

Herning

Glas

Alle døre og vinduer fra Outrup kan fås med to- og trelags lavenergiruder, som har en høj isoleringsevne. Du kan vælge mellem forskellige glastyper såsom:

  • Mat og ornament glas
  • Solafskærmende glas
  • Lydreducerende glas

Læs mere om GLAS

indbrudstyv_aflang.jpg

Sikring

Svagheder i vinduer og døre er indbrudstyvens vej ind. Derfor kan modstandsdygtige beslag og tekniske detaljer gøre en forskel og holde ubudne gæster ude af dit hjem.

Vi har allerede indbygget ekstra sikring som standard i vores vinduer og døre, men det er muligt at tilkøbe yderligere indbrudshæmmende beslag, ruder eller pakker, som du kan supplere med – for en sikkerheds skyld.

Læs mere om sikringsmulighederne

snittegninger.jpg

Snittegninger og produktdata

Her kan du se snittegninger, produkttekniske datablade og vejledninger til vores produkter.

Snittegninger

Teknisk produktdata

Vejledninger

Vedligeholdelse

AluCapFront_3lags vinduer_Modern.png

Få udsigt til en mindre varmeregning.

Når energiforbruget skal sænkes, handler det blandt andet om at mindske varmetabet i boligen. Her spiller valget af vindue en vigtig rolle. Vores energiruder i vinduerne sikrer, at sollyset nemt kan trænge igennem og opvarme boligen, uden varmen siver ud, så du i sidste ende kan spare på varmeregningen.

Læs mere om Energi

FIND DIN FORHANDLER

Vores forhandlere er typisk håndværksmestre og faguddannede. De er klar til at hjælpe dig videre med dit projekt.

Flere af dem har også udstillinger, hvor du kan se og røre elementerne.

Find din forhandler
Loading...